Kaliforniya'daki bir parktan kaçırılan bir çocuk, 70 yıl sonra internette yapılan soy testleri, eski fotoğraflar ve gazete kupürleri sayesinde bulundu.

63 yaşındaki yeğeni buldu

Luis Armando Albino adlı 73 yaşındaki adam, Oakland'da yaşayan 63 yaşındaki yeğenin aramaları, polis, FBI ve adalet bakanlığının yardımıyla ABD'nin Doğu Yakası'nda bulundu.

Albino'nun yeğeni Alida Alequin, yıllar sonra bulduğu amcasını Kaliforniya'daki akrabalarıyla bir araya getirdi.

Evlatlık verildi

21 Şubat 1951'de, altı yaşındaki Albino, Batı Oakland'daki bir parkta ağabeyiyle oynarken bir kadın ona İspanyolca şeker alacağını söyleyerek kandırdı.

Failler Porto Riko doğumlu küçük çocuğu kaçırarak Doğu Yakası'na götürerek bir çifte evlatlık olarak verdi.

Oakland Tribune gazetesinin haberinde, yerel polis, asker, Sahil Güvenlik'in kayıp çocuk için büyük bir arama ekibi oluşturduğu, aramanın San Francisco Körfezi ve yakındaki su yollarına kadar uzandığı belirtildi.

Ağabeyi Roger Albino defalarca sorgulandı ancak “bandana takan bir kadının kardeşini kaçırdığı” bilgisi dışında hiçbir şey bilmiyordu.

Eğlence için yapılan test gerçeğe götürdü  

2020'de yeğen Alequin, "sadece eğlence olsun diye" çevrimiçi bir DNA testi yaptırdı. % 22'lik eşleşme elde ettiği bir “adam” dikkatini çekti ve iletişime geçmek istedi. Ancak ondan herhangi bir yanıt alamadı.

Bu yılın başında Alequin ve kızları yeniden aramaya başladı. Oakland halk kütüphanesinde Luis ve Roger'ın bir fotoğrafı ile Tribune makalelerinin mikrofilmini buldular. Doğru yolda ilerlediklerine inanan aile üyeleri Oakland polisine giderek dava açtı.

Doğu Yakası'nda bulunan Albino’nun DNA’sı, Alequin’in annesi ile eşleştirildi.

Soruşturma 20 Haziran'da sonuçlandı.

Luis, FBI'ın yardımıyla 24 Haziran'da Oakland'da Alequin, annesi ve diğer aile üyeleriyle bir araya geldi.

Yeğeni daha sonra onu Kaliforniya, Stanislaus County'deki kardeşinin evine götürdü.

Kardeşler arasındaki yeniden bir araya gelmeyi anlatan Alequin, "Birbirlerine çok sıkı sarıldılar ve uzun bir kucaklaşma yaşadılar. Oturup sadece konuştular" dedi

Trump seçilmezse bir daha aday olmayacak Trump seçilmezse bir daha aday olmayacak

Editör: Burçin Çelikkol