Elif Erbay/Haber Merkezi

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen 2024 Olimpiyat Oyunları açılış töreni, LGBT temalarıyla büyük tartışmalara yol açtı. Tören boyunca sergilenen koreografilerde LGBT karakterlerinin yoğun bir şekilde yer alması ve özellikle çocuklarla birlikte sahne almaları, sert tepkiler aldı.

Erdoğan'ın tepkisi ve Papa Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde LGBT temalarının kullanılmasını eleştirerek, konuyla ilgili Katolik Hristiyanlarının ruhani lideri Papa Fransiskus ile görüşme kararı aldı. Erdoğan, açılış törenindeki sahnelerin "ahlaksızlık" olarak değerlendirildiğini belirtti ve "Paris'teki rezil sahne, sadece Katolik alemini değil, en az onlar kadar bizi de rencide etti" dedi. Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, olimpiyatların insan tabiatını bozduğunu ve aile yapısını tehdit ettiğini vurguladı.

Sıla bebek olayında yeni ayrıntılar ortaya çıktı! Sıla bebek olayında yeni ayrıntılar ortaya çıktı!

Dr. Zeki Şahin'in Değerlendirmeleri

Samimi Haber olarak görüştüğümüz Dr. Zeki Şahin, Paris Olimpiyatları'nın açılış töreninde yer alan LGBT temalarını ve Erdoğan'ın Papa ile görüşmesini şu şekilde değerlendirdi:

"Bu açılış seremonisi çok büyük tepkiyle karşılandı. Herkes bunu bir dayatma olarak gördü ve inançlara, geleneksel yaşam tarzına bir hakaret olarak algıladı. Sadece o açılış seremonisindeki eşcinselliğin vurgulanması ve dayatılması değil, cinsiyeti tam belli olmayan sporcuların boksör olarak tam olarak kadın diyemeyeceğimiz kişilerin kadın sporcularla aynı kategoride dövüştürülmeye zorlanması, bizim geleneklerimize ve insanlık medeniyetinin geldiği noktadaki genel kabullere son derece aykırı ve saldırgan bir tutum olarak değerlendiriyorum şahsen.

"Tribünlere oynamak olarak değerlendiriyorum"

Sayın Cumhurbaşkanımızın Papa'ya böyle bir müracaattan önce, 6284 sayılı yasada, yani İstanbul Sözleşmesi'nin dayanağı olan yasada, en azından eşcinselleri koruyan ya da LGBT'lilere özgürlük tanıyan yasal düzenlemeleri iptal ettirmeden böyle bir girişimde bulunmasını tribünlere oynamak olarak değerlendiriyorum ve üzülüyorum.

"LGBT dünya çapında bir proje"

Bir bütün olarak ele aldığımızda eşcinsel dayatmaların, bu 6284 sayılı yasa gibi, İstanbul Sözleşmesi gibi, bunun haricinde başka sözleşmeler var yanlış hatırlamıyorsam, bununla ilgili başka düzenlemeler var, şu anda hatırlayamıyorum, beni bağışlayın, uluslararası düzenlemeler var. Burada amaç, insanların sapkınlığa yönlendirilmesi, özendirilmesi ve hem inançlara aykırı olarak hem de insan nüfusunu azaltmanın bir yolu olarak projelendirildiğini varsayıyorum.

Kolay kolay böyle iddialarla insanların karşısına çıkmak mümkün değil. Bu bir proje bence ve uluslararası bir proje. Eşcinsellik özendirildiği zaman ne olacak? Aile yapıları dağılacak, insanlar sapkınlaşacak ve bir de bu eşcinsel olanların genel tavrına baktığımızda, bunların saldırgan olduklarını görebiliyoruz, çok kuvvetli bir dayanışma içinde olduklarını görebiliyoruz. Bu dayanışma, kendilerini yalnız hissetmelerinden, toplum dışına itilmelerini hazmedemediklerinden kaynaklanıyor olsa da, insanların büyük çoğunluğu için onların bu dayanışmaları bence çok büyük bir tehdit ve kabul edemiyorum şahsen."

Editör: Haber Merkezi