Benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları (19 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları) Benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları (19 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları)

Dış ticaret verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yıllık cari açıkta temmuzda kayda değer bir gerileme bekliyoruz." dedi.

Şimşek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Temmuzda yıllık dış ticaret dengesi bir önceki aya göre 5,3 milyar dolar, geçen yılın aynı ayına göre ise 38,8 milyar dolar iyileşti. Yıllık cari açıkta temmuzda kayda değer bir gerileme bekliyoruz. Döngüsel faktörlere yapısal reformların da eşlik etmesiyle sürdürülebilir cari açığı ve rezervlerdeki kazanımlarımızı kalıcı hale getireceğiz."

Dış ticaret verileri açıklandı mı?

Dış ticaret verilerileri geçtiğimiz günlerde kamuoyuna sunuldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2024 yılı Haziran ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %8,3 azalarak 19 milyar 49 milyon dolar ithalat %4,4 azalarak 24 milyar 920 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Editör: Ömer Göyce