Herkesin sevdiği film türü farklıdır. Hepimiz hayatımızı sürdürmek için para kazanmak zorundayız. Bunun için de her birimizin bir mesleği var, daha konforlu bir hayat sürebilmek, daha da rahat edebilmek de en önemli amaçlarımızdan biridir. Peki, ya para konulu filmler, paranın ön planda olduğu filmlerden izleyeniniz mutlaka vardır. Sinema dünyasının da kayıtsız kalmadığı bu konu da, bakalım nasıl filmler çekmiş;

  • Moneyball-Kazanma Sanatı: Burada bir beysbol takımını çalıştıran Billy Beane(Brad Pitt)in, kısıtlı bir bütçesi olmasına rağmen, çok kısa süre de takımını büyüterek büyük kulüplere meydan okuyuşu anlatılıyor. Her ne kadar beysbol odaklı görünse de kazanmanın merkezde olduğu bir film. Ayrıca hikâye gerçek bir hikâyeden esinlenilmiş.
  • Wall Street-Borsa: 1987 yapımı bu eski film, aslında para hırsının nelere sebep olabileceğini gösteriyor. Film de para ve onun esiri olmuş insan doğası ön plana çıkarılmış.

Olumsuz Örneklerde Yok Değil

Son Vurgun-Takers: Bol aksiyonlu bir film olan, filmde bir banka soygunu anlatılıyor. Soygun filmleri eğer güzel anlatılamazsa seyirciyi etkilemez. Burada da emekli olmadan önce son soygununu yapmak isteyen bir ekibin karşısına oldukça zeki bir dedektif çıkıyor.

Para Kazanma Konulu Filmler

Tripple Fronter: Yine soygun temalı filmlerden biri olan film, devlet içinde yıllarca hizmet eden bir ekibin, hak ettiklerini alamadıklarını düşünmeleriyle başlar, oldukça zengin bir adamın evine girerek onu soymalarını anlatıyor.

The Social Network: Günümüzde aktif olarak kullanılan Facebook’un yaratılış sürecini anlatan film başarısıyla beraber 3 Oscar kazanmayı başarmış. Para kazanma konulu filmlerde akla ilk gelenlerden olabilir.

Kült Filmler

The Pursuit Of Happynes- Umudunu Kaybetme: Will Smith’in çok bilinen filmlerinden birisi olan Umudunu Kaybetme, oğlu ile kamera karşısına geçişini gösteriyor. Baba oğulun zaman zaman güldüren bazen de duygusallaştıran hikâyesi anlatılıyor.

Catch Me If You Can-Sıkıysa Yakala: Daha 19 yaşında olan bir genç adamın çeşitli kılıklara girerek insanları dolandırıp kendine ciddi bir servet yapışını anlatıyor.

Filmler güzeldir, insanları gerçeklikten uzaklaştırır bazen, bazen de tam gerçekliğin ortasına bırakıverir. Yukarıdakilerin dışında para temalı film listesi arttırılabilir.