AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Zengin, kendisine yöneltilen "istenmeyen isim" iddialarına cevap vererek, yıllardır siyaset yaptığı için halkın nabzını sokakta tuttuğunu ve kendi gerçekliklerini halkın geri bildirimlerine tercih ettiğini vurguladı.

Zengin, eleştirilerde bulunan bazı kesimlerin kolaycılığa kaçtığını ve bir karşıtlık oluşturarak kendilerini ifade etmeye çalıştıklarını belirterek, "Onurlu olan, kendi fikirlerini başkalarını kötülemeden anlatmaktır" dedi.

"Modifiye AK Partililer"

Kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak Zengin, sık sık asılsız ithamlarla karşılaştığını ve bu iddiaları reddettiğinde dahi yeniden hedef alındığını söyledi.  Zengin, bazı eleştirilerin "AK Partili görünümlü" ve partiye zarar vermek isteyen kişilerden geldiğini ifade ederek "Bir kısmı mesela ben partimiz için görüyorum, AK Partili görünümlü. Ben onlara 'modifiye AK Partililer' diyorum. Çünkü dışarıdan bize bir eleştiri gelirse bunu kim ciddeye alır?" dedi.

Zengin ayrıca, sosyal medya kullanımına ilişkin hukuki düzenlemelerin yetersiz kaldığını ve bu alanın daha iyi düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

"Barınak sayısı artırılmalı"

Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa konusunda da açıklamalarda bulunan Zengin, son zamanlarda sahipsiz köpeklerin insanlara zarar verdiğini hatırlatarak, hem insanların can güvenliğinin hem de hayvanların korunmasının dengede tutulması gerektiğini söyledi. Zengin, "Hayvana zarar vermek cezaya tabii, barınak sayısının artırılması gerekiyor" dedi.

"Pişman olmasını beklerdim"

Dilruba Kayserilioğlu'nun serbest kalmasıyla ilgili de konuşan Zengin, hukukun tutukluluğun gerekliliğini belirlediğini ve Kayserilioğlu'nun tutuksuz yargılanması gerektiğini savundu.

Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı

Ancak Kayserilioğlu'nun serbest kaldıktan sonraki ifadelerinin rahatsız edici olduğunu belirten Zengin, "Hiç pişman değilim' dedi. Ben pişman olmasını beklerdim. Yargılama devam edecek ve bir ceza yaptırımı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Göyce