Nâzım Hikmet şiirlerle anıldı Nâzım Hikmet şiirlerle anıldı

Türk müziğinin efsanevi ismi, Mazhar-Fuat-Özkan (MFÖ) grubunun üyelerinden biri olan Özkan Uğur, vefatının ardından geride bıraktığı eserlerle yeniden gündemde. 8 Temmuz 2023'te, uzun yıllar mücadele ettiği lenf kanserine yenik düşerek aramızdan ayrılan Uğur’un daha önce hiç yayınlanmamış şarkıları, sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Sanatçının oğlu Alişan Uğur, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, babasının şarkılarının gün yüzüne çıkacağını müjdeledi. Alişan Uğur, "Canım babam, Özkan Uğur’umuzun hiç duyulmamış şarkılarının ilki 'Severim', 27 Eylül Cuma günü tüm dijital platformlarda yayında olacak. Hepimize hayırlı olsun" ifadeleriyle bu özel projeyi duyurdu.

Sanat hayatında bir efsane: Özkan Uğur

1953 yılında İstanbul’da doğan Özkan Uğur, müzik kariyerine 1970’te Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası ile adım attı. Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile birlikte ilk grubu Kaygısızlar’da bas gitarist olarak yer aldı ve ilerleyen yıllarda Kurtalan Ekspres, Edip Akbayram ve Dadaşlar gibi dönemin önemli gruplarıyla çalıştı. 1984’te MFÖ'nün "Ele Güne Karşı" albümüyle büyük bir çıkış yakalayan Uğur, gruptaki benzersiz bas gitar performansı ve tenor vokaliyle müzikseverlerin gönlünde taht kurdu.

Uğur, Türkiye’yi Eurovision’da iki kez temsil eden MFÖ ile "Diday Diday Day" ve "Sufi" şarkılarıyla uluslararası arenada da adından söz ettirdi. Ayrıca "Ali Desidero", "Lay Lili Lili Lay", "O Neydi O" gibi eserlerde hem vokal yeteneğini hem de beste gücünü ortaya koydu.

Yayınlanmamış şarkılar heyecan uyandırıyor

Özkan Uğur, sanat hayatı boyunca birçok unutulmaz esere imza atmış olsa da, şimdiye kadar dinleyicilerle buluşmamış olan şarkılarıyla yeniden müzikseverleri heyecanlandırıyor. Özellikle "Severim" şarkısıyla başlayacak olan bu proje, Uğur’un müzikteki derinliğini ve çok yönlülüğünü bir kez daha ortaya koyacak. Sanatçının yeni şarkıları, onu sevenler için adeta bir hatıra niteliğinde olacak.

Editör: Elif Erbay