Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in "Zam istiyorsan aç-kapa" çağrısı ilgi görmedi.

Siyasette "teğmen" polemiği: CHP lideri Özel'den Erdoğan'a yanıt Siyasette "teğmen" polemiği: CHP lideri Özel'den Erdoğan'a yanıt

Dünkü grup toplantısında asgari ücrete zam yapılması için ışıkları açıp kapatmaya çağıran Özel, "Zam istiyorsan aç-kapa. Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Bu akşam saat 21.00'de ayağa kalk! Evlerinde yanan ışıkları eğer zam istiyorsan ışıkları yakın, ışıkları kapatın." ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Özel'in eylemi yanlış kurgulaması sonucu katılım çok az oldu. Zira, CHP'nin unuttuğu bir şey vardı; Batı kesimlerinde saat 9'da hava tam kararmıyor!

Saat 22'de Olsaymış...

Gazeteci İsmail Saymaz, "CHP, saat 21’e ışık yakıp söndürme kararı aldı ancak o saatte İstanbul’da hava kararmıyor. Saat yanlış seçilmiş. Saat 22’de olması daha doğru olurmuş." sözleriyle Özel'in ekibini eleştirdi.

Resim

İmamoğlu'nun Dairelerinde Bile Eylem Yok

Gazeteci Nihat Genç ise eylem biçimini ve uygulanışını sert şekilde eleştirdi. Genç'in X'ten yaptığı paylaşım defalarca paylaşıldı.

"Özgür Özel ve CHP akşam 9'da  'ışık açma kapama eylemi' kararı aldılar, sonuç, katılım sıfır! Kafayı sıyırmışlar bu denli duyurusuz habersiz hazırlıksız eylem yapılır mı, kendilerini rezil ettiler! Son seçimlerde en çok oy almış partideki zekaya vizyona bakın! CHP'nin tüm ülkede en çok oy aldığı semtte oturuyorum, tek bir katılım görmedim! İmamoğlu'nun binlerce dairesi var, bari o açıp kapatsaydı!

CHP Genel Merkezi Eyleme Geçti

Özel'in çağrısı CHP'nin en yüksek oy aldığı seçim bölgelerinde bile yankı bulmazken CHP Genel Merkezi'nin ışıklarının yanıp söndüğü anlar kameralara yansıdı.

Özel: “Zam yaparsan geçim, yapmazsan seçim olur” Özel: “Zam yaparsan geçim, yapmazsan seçim olur”

Editör: Kemal Ilıkkan