Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resmi törenlere katılmıştı.

Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesiyle görüştü Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesiyle görüştü

Özel, kendisini karşılamayan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na ise tepki göstermişti. Özel, "Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz" diyerek sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs'taki Türkiye'nin büyükelçisinindir.  Bu tabi meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz. Dışişleri Bakanlığı gelenekleri olan bir kurumdur, vasatların elinde vasatlaştırılamayacak bir kurumdur."

Görev yeri değiştirildi

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bakan Fidan, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Editör: Ömer Göyce