Filistinli genç Ağrı Dağı’nın zirvesinde Filistin bayrağı dalgalandırıp ağladı Filistinli genç Ağrı Dağı’nın zirvesinde Filistin bayrağı dalgalandırıp ağladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuştu.

tv100'de Özel Röportaj programına katılan Özgür Özel, Kübra Par'ın "Muhalefet tabanında "İmamoğlu ya da Yavaş'la kazanabilirdik ama Kılıçdaroğlu adaylığında ısrar etti, kazanamadık. Acaba Özgür Özel'de böyle yapar mı?" sorusuna şu cevabı verdi:

ÖZGÜR ÖZEL: ISRAR ETMEYECEĞİM

"Israr etmeyeceğim. Grubumda da söyledim. Partiyi iktidar yapmak istiyorum. Benim en büyük hedefim CHP'nin iktidar olduğu gece partinin genel başkanı olmak, partinin cumhurbaşkanı adayı olmak filan değil. Benim meselem kişisel değil. CHP'de İmamoğlu, Yavaş veya bir başkası kendi için hayal kurmuyor, parti için hayal kuruyoruz."

Ozgur-1

CUMHURBAŞKANI ADAYI NASIL BELİRLENECEK?

Özel, "Gökçe Gökçen 'Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceğinizi yazmak istiyoruz, hatta bunun yöntem olarak üyelere sorulmasını teklif edeceğiz dolayısıyla cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu mu Mansur Yavaş mı, Özgür Özel mi olacak gibi tartışmaların önüne şimdiden geçmek istiyoruz' dedi, siz de bu yöntemi destekliyor musunuz?" sorusunu ise şöyle cevapladı: 

Burada önce bir kanuni hata yapmamak lazım. Kanunumuz diyor ki cumhurbaşkanı adayı parti gruplarınca belirlenir. O yüzden nihai aday CHP grubunda oylanacak ama siz parti tüzüğüne gruba cumhurbaşkanı adayı önerme yöntemi tarif edebilirsiniz. Ona da tüm üyelerin katılımı diyebilirsiniz. Onu da tüzükte doğru tarif ederseniz böyle bir yöntemi aday adayı belirleme şeklinde yapabilirsiniz. CHP üyelerinin tamamı bir aday seçince parti grubu onu gösterir. Kanuni bir hata yapmak istemiyorum.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ ADAY OLMAK İSTERSE

Gazeteci Gürkan Hacır'ın "Türkiye'de bu oyu alan hiç kimsenin "Ben aday değilim, aday olmak istemiyorum" cevabı gazetecileri ikna etmez. Rekor bir oy almışsınız. Bütün gazeteciler 3 aday var diyor." sorusu üzerine Özel "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun toplumsal karşılığını kimse göz ardı etmesin. İmamoğlu ve Yavaş var diye kimse aday olmayacağım demesin. O İkisi var diye bu partide hiç kimse bazı adaylıklar, mevkiler bana kapalı diye düşünmesin. Ben bu beklentiyi de yönetmek durumundayım." cevabını verdi.

Olcay Kılavuz, Sinan Ateş cinayetinde hakkında ilk kez konuştu Olcay Kılavuz, Sinan Ateş cinayetinde hakkında ilk kez konuştu

Editör: Haber Merkezi