Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, göçmen meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına katılan Özel, "Bu sorun Suriye'yle diyalog kurmadan çözülmez. Avrupa gerekli fonu vermeye hazır. Ben de Esad'la bizzat görüşmeye hazırım" dedi.

Özel, "Biz bu sorunu dış politika çalışma grubumuzla çalışıyoruz. Sekiz tane profesör var. Milli savunma komisyonumuz var. Dünyadan bazı örnekler çalışıyoruz. Bu gidişi bizim de teşvik etmemiz lazım. Resmi rakamlarla gerçek farklı. Türkiye'de doğan 1 milyon çocuk için örneğin öncelikli dolaşım hakkı verilebilir. 10 yıl sonra nüfusları 25 milyon olacak. Biz zorla yollamanın kolay olmadığının farkındayız. Trenlere bindirip yollama eski Nazi işiydi. Bu çağda böyle bir şey mümkün değil. Gidenlerin içi rahat olarak gitmeli. Esad'la görüşmeden olmaz" ifadelerini kullandı.

Ekran Alıntısı

WİNNER CEKET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la özdeşleşen ve Türk siyasetinde "winner ceket" olarak anılan ekoseli ceketi son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel giymişti.

Özel, daha çok "siyasal İslamcılar"la anılan o ceketi giydiği için sosyal medyada linç yemiş, eleştirilerin hedefi olmuştu.  

MSB: Pençe-Kilit Operasyonu'nda 2 PKK/YPG’li terörist etkisiz hele getirildi MSB: Pençe-Kilit Operasyonu'nda 2 PKK/YPG’li terörist etkisiz hele getirildi

Altaylı, Özel'e ceketi neden giydiğini sorunca Özel yanıt olarak, "Ceket benim ceketim. Kim yolladı, kim verdi falan diyorlar. Aslında ceket o kadar da ekoseli bir ceket değil ama görüntüde öyle çıktı. Bir kere de biz giyelim kime ne zararı var bunun. 47 yıl sonra parti birinci parti olmuş ve ceketin adı da 'winner ceketi'. Hani niye sen giydin derseniz. Bir kere de biz giyelim ne olmuş dedik yani?" ifadelerini kullandı.

Özgir Özel Fatih Altaylı

Ekoseli ceketin siyasetteki kerameti Ekoseli ceketin siyasetteki kerameti

Özgür Özel: Asgari ücret 25 bin TL olmalı Özgür Özel: Asgari ücret 25 bin TL olmalı