Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesiyle görüştü Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesiyle görüştü

Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırı emirlerini veren ve dünya kamuoyunda tepkilerin odağında olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanması tartışmalara neden oldu.

Türkiye'deki siyasetçilerin de tepkisini çeken olaya ilişkin konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ABD Temsilciler Meclisi'nde bir utanç sahnesi yaşandığını dile getirdi. 

Özel, Ulu Camide kıldığı cuma namazının ardından cami önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistine destek olan, İsraili protesto edenlerin sesini duyurmak üzere bir iki kelam etmek istediğini belirtti.

"Katliama ortak oldular"

Özel, o vicdansızlara "neyi alkışlıyorsunuz?" diye sorulması gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüzde 70-80i kadın ve çocuk olan, 40 binden fazla kişi katledilmiş. Ambulansları, hastaneleri, revirleri, sığınmacı kamplarını vuruyorlar. Burada toplanın, insani yardım alacaksınız. diyorlar. O toplanılan yeri vuruyorlar ve bunu yapan Netanyahu, Amerika'da alkışlanıyor. Protesto eden ve kahramanca orada duruşunu gösterenleri tebrik ediyorum. O alkışlayanlar, Netanyahu kadar büyük bir insanlık suçu işlemişlerdir. Bunu kimse unutmasın. Bir katliamcıya cesaret verme, katliama ortak olmaktır. Bunu kimse unutmasın. Biz, Filistin davasının arkasında olmaya devam ediyoruz. Ecevit'ten, Deniz Gezmiş'ten beri devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de Sosyalist Enternasyonalde başkan yardımcısıyım. Başkanımız Pedro Sanchez, İspanya Başbakanı; ülkesinde Filistini tanıdı. Bütün sol partilere, sosyal demokrat partilere bir kez daha Bursa Ulu Caminin avlusundan aynı çağrıyı yapıyoruz; bu mezalimi bitirin."

Editör: Ömer Göyce