CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki makam odasında yapılan törenle mazbatasını aldı.

Yüksek İstişare Kurulu toplandı Yüksek İstişare Kurulu toplandı

Hafta sonu gerçekleşen 38. Olağan Kurultay'da CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, bugün saat 17.00'da yapılan devir teslim töreni ile CHP’nin 8'inci Genel Başkanı olarak görevine başlayacak. 

Özgür Özel, bugün saat 16.00'da TBMM'deki makam odasında mazbatasını aldı.

Özel'e mazbatasını CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır takdim etti.

Özel, burada yaptığı açıklamada, "Odamda önceki genel başkanlarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten başlayarak İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in, rahmetli Deniz Baykal'ın fotoğrafları hep oldu. Sayın Genel Başkanımızın fotoğrafı odamızda hep olacak. Bu oda İsmet İnönü'nün odası. Bu odada bugüne kadar görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. 8 yıldır CHP Grup Başkanvekili olarak partimi Meclis'te temsil ettim. Bugün duvarda resimleri bulunan ki sayın Hikmet Çetin ve Altan Öymen'in belirli dönemler genel başkanlıkları var. Onları da minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel yaptığı açıklamada: "Parlamento'nun gitgide önemsizleştirilmeye çalışıldığı bir dönemde grup başkanvekilliğinden ve grup başkanlığından gelen bir genel başkan olarak Parlamento'ya güç kazandırmaya, Parlamento'nun saygınlığını kazanması için anamuhalefet olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya gayret edeceğiz" dedi.