İzmir’in Konak ilçesinde, yağmurda yolun karşısına geçmek isterken elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) yaşamlarını yitirmişti. Olayda hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz’in son anlarına dair çekilmiş olan videosu ortaya çıktı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Özge'nin yürek yakan görüntüde gülümsediği ve yüzünü elleriyle kapattığı görülüyor.

14 şüpheli gözaltına alındı

Türkiye'nin gündemine oturan olayla ilgili soruşturmada, haklarında gözaltına kararı bulunan 29 kişiden şu ana kadar 14’ü gözaltına alındı. Şüpheliler emniyete getirildi.

Gözaltına alınanlar arasında İZSU Genel Müdürlüğü ve Gediz Elektrik A.Ş. yetkilileri de bulunuyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, “İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında, bilirkişi ön raporuna göre olayda sorumlukları belirlenen 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Cenazesi Osmaniye'de defnedildi

Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilirken, 15 kişiyi de yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 

İnanç Öktemay dün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Buca’da defnedilmişti. Özge Ceren Deniz’in de bugün memleketi Osmaniye’de defnedildi.

Gelecek Partili Özdağ’dan Yapıcıoğlu’na: Başkent Washington, Moskova ya da Pekin mi olsun istiyor? Gelecek Partili Özdağ’dan Yapıcıoğlu’na: Başkent Washington, Moskova ya da Pekin mi olsun istiyor?

preview image

Evinde helallik alınmasının ardından Deniz’in cenazesi, Garipler Mezarlığı’na götürüldü. Buradaki cenaze törenine Deniz’in babası Ahmet ve annesi Mine Abi ile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan namazın ardından Deniz’in cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ailenin akrabası İsmail Okan Güney, "Fakültede son sınavına girmiş ve giderken yağmura yakalanıyor. Yağmur yağarken, çocuğumuz karşıya geçerken akıma kapılıyor. Elektrik kaçağının olduğunu 5 yıl önce haber yapmışlar. 2 ay önce yine yağmurlu günde bir sokak köpeği ölmüş. Aslında bu olay, kendini göstere göstere gelmiş. İyi niyetli bir insan yardım etmek için çocuğumuza el uzatmış ancak o da hayatını kaybetti. Aile şu anda yasta ama sorumlular hakkında elbette şikayetçi olacaklar" diye konuştu.

İzmir elektrik faciası: İş işten geçtikten sonra kablolar 50 santim aşağı alınıyor İzmir elektrik faciası: İş işten geçtikten sonra kablolar 50 santim aşağı alınıyor

Editör: Kemal Ilıkkan