İzmir’de önceki gün meydana gelen Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay'ın ölümüyle sonuçlanan elektrik faciası tüm ülkeyi derinden sarsmışken, yetkililerden peş peşe yaptırımlar geldi.

İlk olarak yer altındaki kabloları 50 santim daha aşağıya çekme çalışmaları başladı. Ardından da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yağış sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada, 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verildiğini bildirdi.

Birilerinin ölmesi mi gerekiyordu?

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından belediye ve elektrik firması yetkilileri, alanı normale döndürmek için çalışma başlattı. Çalışma ile yer altındaki kablolar 50 santim daha aşağı çekilecek. Daha sonra belediye yetkilileri tarafından kazı yapılan alan kapatılınca bölgedeki ulaşım da normale dönecek. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ise bölgedeki elektrik kesintisi son bulacak.

Olayın yaşandığı bölgeye gelen elektrik firması yetkilileri ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede incelemelerde bulunmuştu. Yetkililer, ilk olarak kanalizasyon çevresinde elektrik kaçağının olduğu şüphesiyle kazı çalışması yapmıştı. Ekipler, yine bölgede de cihazlarla elektrik kaçağı olup olmadığını kontrol etmişti.

Izmir Elektrik Çarpması

29 şüpheli için gözaltı kararı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, “İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında, bilirkişi ön raporuna göre olayda sorumlukları belirlenen 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi

Şüphelileri gözaltına almak için çalışmaların başladığı belirtildi.

14 şüpheli gözaltına alındı

Türkiye'nin gündemine oturan olayla ilgili soruşturmada, haklarında gözaltına kararı bulunan 29 kişiden şu ana kadar 14’ü gözaltına alındı. Şüpheliler emniyete getirildi.

Gözaltına alınanlar arasında İZSU Genel Müdürlüğü ve Gediz Elektrik A.Ş. yetkilileri de bulunuyor. Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilirken, 15 kişiyi de yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 

İzmir'de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği anlar ortaya çıktı İzmir'de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği anlar ortaya çıktı

Editör: Kemal Ilıkkan