Siyasi arenada dikkatler, iktidar ve ana muhalefet arasındaki buluşmaya çevrildi. Bayram döneminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından, şimdi ise yüz yüze bir buluşmanın gerçekleşmesi bekleniyor. Özel, parti içinde gerekli toplantıları yaparak gündemi belirledikten sonra Erdoğan'dan randevu talep edeceğini ifade etti. CHP lideri, "Nezaket ziyareti değil önemli gündemlerim olacak." dedi.

Özel'in bu açıklamasıyla birlikte, Beştepe ile CHP arasında ilk temas bayram döneminde gerçekleşmiş oldu.

Randevu talebinin öncesinde, parti içinde takvimlendirme düzenlemelerinin yapılması gerektiğini vurgulayan Özel, yetkili kurullarla seçim sonuçlarını değerlendirip yol haritasını belirlediklerini ifade etti.

Özel, yarın önce Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ardından Parti Meclisi'nin (PM) toplanacağını belirterek,

"Sayın Cumhurbaşkanı ile yapacağımız toplantının gündemini oluşturup randevu talep edeceğiz. Bu görüşme, nezaket ziyareti değil." şeklinde konuştu.


Özel, şöyle devam etti:

"Kısa bir görüş için değil belki gündemleri önceden müzakere ettiğimiz uzun yapıcı olmasını ümit ettiğim sonuçlar alacağımızı düşündüğüm bundan sonraki Türkiye açısından anlamlı olacak bir sürece gireceğiz. Ama bu görüşme için önce parti içi kurullarla tüm temasları tamamlamam gerekiyor öncemki genel başkanların da fikirlerini alarak gideceğim."

YENİ ANAYASA

Yüksek İstişare Kurulu toplandı Yüksek İstişare Kurulu toplandı

Yeni anayasaya ilişkin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a kapılarının her zaman açık olduğunu belirten Özel, "Anayasa meselesinde çerçeveyi millet çizer, nasıl değiştirileceğini nasıl yapım aşaması olduğunu özel gündemle bakmak lazım. Türkiye’yi bir anda anayasa değişiyor koşun herkes gelin gelen gelsin gelmeyenle değşitirmem o günler geride kaldı."