Milyonlarca yıllık fosillerin sergilendiği müze açılıyor Milyonlarca yıllık fosillerin sergilendiği müze açılıyor

Oscar Ödülleri için adaylar belirlendi, ancak Barbie filmi, 8 adaylık almasına rağmen başrol oyuncusu ve yönetmeni aday gösterilmeyince hayranlar hayal kırıklığına uğradı.

Barbie-1

Christopher Nolan'ın Oppenheimer filmi 13 adaylıkla zirveye yerleşirken, Barbie filmi de 8 adaylık elde etti ve her iki film de En İyi Film kategorisine aday gösterildi. Bu, Oscar tarihinde aynı hafta sonu vizyona giren iki filmin ilk kez En İyi Film kategorisine aday gösterildiği bir durumu temsil ediyor.

OPPENHEİMER2

Ancak, her yıl olduğu gibi, bazı isimlerin ve yapımların aday gösterilmemesi eleştirilere yol açtı. Martin Scorsese imzalı Dolunay Katilleri filminin yıldızı Leonardo DiCaprio'nun En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterilmemesi büyük tepki çekerken, Bradley Cooper'ın En İyi Yönetmen dalında aday gösterilmemesi de eleştirildi.

Oscar Tahminleri

Barbie filmi oyuncularından Margot Robbie'nin En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterilmemesi ve filmin yönetmeni Greta Gerwig'in En İyi Yönetmen kategorisinde aday gösterilmemesi, hayranlarını ve film dünyasını şaşırttı. Ryan Gosling ve America Ferrera'nın ise aday gösterilen isimler arasında olduğu belirtilirken, filmin başarısıyla ilgili bu adaylık eksiklikleri büyük bir tartışma yarattı.