Umudun Rengi Mavi, psikolog Özden Bayraktar Annibali’nin hem hayali günlüğü hem de yıllar içinde, seanslarda danışanlarıyla edindiği çeşitli deneyimleri harmanladığı bir not defteri. Kişisel gelişim ve psikoloji raflarındaki terapist kitaplarına özgün bir katkı niteliğindeki yayın, zorlukla yaşayan bir ruhun, tırtıl misali zamanla kelebeğe dönüşebileceğini; sonsuzluğun, neşenin, sevginin, en güzeli de umudun ve yepyeni bir yaşam olasılığının çok da uzakta olmadığını fısıldıyor okura.

Psikolog Özden, bir dünya metropolünde farklı kültürlerden insanların yoluna ışık tutarken kendi yaşamındaki çıkmazları da samimiyetle okura aktarıyor. Kitapta, yazarın seanslarına “konuk” olurken, kendiyle baş başa kaldığı anlarda aldığı notlara, yaşamındaki zorlu dönemlere ve  “içsel yansımalara” da tanık oluyoruz. 

Bugüne dek tuttuğu notları akıcı bir kurguyla okura sunan Özden Bayraktar Annibali, 24 yıllık meslek yaşamı boyunca aklında hep “Terapi herkes içindir” cümlesinin olduğunu söylüyor ve şunları ekliyor: “Duygu durumu, mesleği, toplumsal statüsü ne olursa olsun herkesin terapiye gereksinim duyduğunu daima aklımda tuttum. Bu kitap, hem Londra’da yaşayan Özden’in hayali bir günlüğü, hem de yıllar içinde, seanslarda danışanlarımla edindiğim çeşitli deneyimleri harmanladığım bir not defteri.” 

Özden Bayraktar Annibali umudun rengi mavi.jpg

Sarıyer'de 'Sanatın İzinde'karma sergisi açıldı Sarıyer'de 'Sanatın İzinde'karma sergisi açıldı

Kitabında özellikle ümit aşılamak istediğini belirten yazar, “Hayatımızda zorlukların yanında, bu zorluklardan sonra elde edilen güzellikler, yenilikler de var. Aktardığım hikâyelerin çoğunda danışanlar güçlerinin farkına varıp kendilerine yeni bir hayat yaratıyor. Mücadeleden sonra oluşan donanımlı, ruhsal durum diyebiliriz. Umudun rengi ise her zaman mavi… Bu rengin pek çok duyguyu içinde barındırdığını düşünüyorum. Huzur, dinginlik, ümit, ferahlık, evrenle bir bütün olma, yalnız olmadığımız hissi... Bunların hepsini mavide bulabiliriz.” diyor.

Ruhumuzun en iyi şekilde sanatsal yollarla ifade edilebileceğini söyleyen Özden Bayraktar Annibali’nin psikoloji literatüründen ve sanat dünyasından seçtiği referanslar da kitaba ayrı bir boyut katıyor; başka şeylerden beslenmenin önemine inanlar için keyifli bir okuma vadediyor.