Yaz ayları boyunca ormanlarımızdaki yangın tehdidinin artması vatandaşlarda ''ülkemizde yeterli denetim yapılıyor mu, denetimler nasıl yapılıyor, yangınlara karşı yeterince önlem alınıyor mu'' sorularını gündeme getirmişti. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nün konuya ışık tutacak nitelikteki faaliyetleri dikkat çekti.

Orman yangınlarına erken müdahalede önemli rolü olan yangın gözetleme kuleleri Zonguldak’ta denetlendi. Denetlemeyi yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü durum ile ilgili bir açıklama yaparak denetimin ayrıntılarını da duyurdu.

Yapılan açıklamada, ‘’Bu çerçevede Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürümüzce Ovacık İşletme Müdürlüğümüz Mehterler İlk Müdahale Ekibi ve Sivritepe Yangın Gözetleme Kulesi ile Safranbolu İşletme Müdürlüğü Toprakcuma İlk Müdahale Ekibi ve ekibin yangın hazırlıkları ve ekip binalarının durumları Ovacık İşletme Müdürümüzün de katılımıyla yerinde incelendi ve denetlendi’’ denildi. Ayrıca, ilk müdahale ekipleri ve yangın gözetleme kulelerinin orman yangını hazırlık durumları ile ekip binalarının durumlarının denetimlerinin sıklaştırıldığı ifade edildi.

Adıyaman'da elektrik direğine asılı ceset paniği Adıyaman'da elektrik direğine asılı ceset paniği

Yaz aylarıyla yangın sahasına dönen ülkemizde yangınları önlemek ve erken müdahale edebilmek için denetimler artıyor. Başta Karabük’teki orman işletme müdürlüklerinde denetimlerin sürekli olarak yapıldığı kamuoyu ile paylaşıldı.

Editör: Uğur Kaçar