Hava durumu nasıl olacak? (13 Mayıs 2024) Hava durumu nasıl olacak? (13 Mayıs 2024)

Meteoroloji'nin haftalık verilerine göre yurt genelinde yağmurlu havanın etkisi geri geliyor. Doğu Anadolu ve Batı'da ise kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Orhan Şen İstanbul ve birçok ile dair uyarılarını yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Bahar aylarında Afrika üzerinden toz gelir bize. Bu yüzey tozu değil yukarıdan gelir. Bu da Marmara ve kuzeyini etkiler. 200 metreküp toz şeklinde olacak. Adana, Mersin, Bilecek, Düzce, İstanbul’da tozun olduğunu görüyoruz. Bu toz havada durur, görmeyiz ama yağmur yağarsa etkisini hissederiz. Yarın da İstanbul’a öğlenden sonra yağmur gelecek. Bu yağmurla İstanbul’un batı ilçelerinde çamurlu şekilde görülebilir. Böyle üzerimize toprak gibi yağmayacak ama yağmur damlacığının içerisinde çamur olacak. Balkonda, camlarda çamaşırlarınızı tutmayın, arabalarınızı yıkamayın. Yağmurlu çamur 1 gün yağacak.

Artık Akdeniz İklimi Yok

Bu seneki yaz aylarının ortalamanın üzerinde sıcaklıklarla geçeceğini tahmin ediyoruz. Bu atmosfer çok kaotik ortamdır. Türkiye’nin ikliminin yavaş yavaş yarı kurak iklime gittiğini görüyoruz. Isınma başlıyor. Yaz aylarında tropik gece dediğimiz yani geceleri 20 derecenin üzerinde olan şehirlerimizin sayısı çok arttı. Artık Akdeniz iklimi yok.