AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genel Merkez'de yapıldı. Saat 14.20'de başlayan toplantı, 16.45'te sona erdi. Toplantıya bakanlar katıldı ve partiyi kongreye götürecek süreç başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti''yi kongreye götürecek kararı imzaladı.

BRICS Üyeliği Talebi

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Türkiye'nin BRICS’e katılma isteğini birçok kez dile getirdiğini vurguladı. "Bu süreç işlemekte ancak şu ana kadar somut bir gelişme yok" dedi.

"Erken seçim söz konusu değil"

Toplantıda erken seçim iddialarına da değinen Çelik, "Erken seçim herhangi bir şekilde söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

Fidan: Esad’la görüşmeye hazırız Fidan: Esad’la görüşmeye hazırız

Yeniden Refah'ta istifa

Çelik, Şanlıurfa Belediye Başkanı’nın istifası ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın açıklamaları hakkında da konuştu. Erbakan'ın açıklamalarının, partisinin AK Parti'ye karşı olma amacını taşıdığı izlenimi verdiğini söyledi. "Adeta AK Parti’ye kaybettirmek, CHP’ye kazandırmak gibi bir amaçları varmış gibi davranıyorlar" dedi.

Suriye ile normalleşme

Suriye yönetimi ile normalleşme konusunda ise Çelik, üç aşamalı bir mekanizmanın işlediğini belirtti. İstihbarat kurumlarının dosyaları olgunlaştırmasının ardından Dışişleri veya Milli Savunma Bakanlıkları düzeyinde görüşmeler yapılacağını ve bu görüşmelerin liderlere sunulacağını açıkladı. Çelik, "Şartlarımızı konuşup müzakere edeceğiz" diye ekledi.

Editör: Ömer Göyce