Büyükçekmece Belediyesi tarafında ruhsatı verilen ölüm villalarıyla ilgili skandallar bitmiyor. İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün 24 Kasım 2023’te belediyeye “inşaatı durdurun” yazısı gönderdiği ortaya çıktı. Ölüm villalarında üzerlerinde eski madeni para bulunan dört erkek cesedinin bulunduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, villaların yapıldığı arazinin Balkan Harbi’nde savunma hattı olarak kullanıldığını söylediler.

Buyukcekmece

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün ele geçirdiği o kararda şu ifadelere yer verildi:

İstanbul ili Büyükçekmece ilçesi, Eskice Mahallesi 1902 1 parsel sayılı özel mülkiyete ait “Arsa” vasıflı 191 bin 314 metrekare yüzölçümlü, korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescil kaydı bulunmayan, herhangi bir sit ya da korunma alanında kalmayan taşınmaz üzerinde Gül İnşaat A.Ş’ye ait olarak devam etmekte olan villa inşaatı şantiyesi içerisinde yapılan kanalizasyon kazısı sırasında bulunan kemikler ile ilgili yapılan ihbar üzerine yapılan olay yeri inceleme ve devamı çalışmaların ilk aşamasında dört farklı şahsa ait olabileceği değerlendirilen kemikler ve kemik parçaları ile bir adet cesedin üzerinde yedi adet eski para bulunduğunu, yine cesedin etrafında ve diğer cesetlerin etrafında düğmeler, ayakkabıya ait olduğu düşünülen iki parça bulundu.

Yıldırım düşmesi sonucu 1 şehit! Yıldırım düşmesi sonucu 1 şehit!

İNŞAATI DURDURUN!

Anıtlar Kurulu, raporun devamında, kazı yapılan alanın taşınmaz kültür varlığı olup olmadığının incelenmesi için uzman ekipler tarafından detaylı kazı çalışmaları yapılıncaya kadar inşaat faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi. Karar Büyükçekmece Belediyesi’yle birlikte İstanbul Valiliği’ne de gönderdi.Büyükçekmece Belediyesi, Anotlar Kurulu’nun 24 Kasım 2023 tarihli toplantısında alınan kararı adeta sümenaltı etti. İnşaat temelinde çıkan kemiklerin, madeni paraların ve düğmelerin akıbeti bilinmiyor.Olayla ilgili olarak Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ile inşaatı yapan Gül İnşaat A.Ş’nin sahibi Ali Gül tutuklanmıştı.

Öte yandan Ölüm villalarının yapıldığı arazinin Balkan Harbi’nde Osmanlı askerlerinin savunma hattı olarak kullanıldığı öğrenildi.