Haber Merkezi

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyatları, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen açılış töreniyle resmen başladı. Katılımcı ülkelerin kafilelerinin sporseverleri selamladığı törende, Olimpiyat ve Fransız rejisi sık sık LGBT propagandasına yer verdi. Transların meşale taşıdığı, LGBT'lerin yer aldığı törende; çocukların da bulunması tepki çekti. 

Törende drag queen performansıyla Hz. İsa'yı konu alan Son Akşam Yemeği tablosunun tasvir edilmesi, dini inanca saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle tepki aldı.

Samimi Haber olarak olimpiyat açılışındaki tepki çeken görüntüleri Üsküdar Üniversitesi’nden sosyoloji profesörü Prof. Dr. Ebulfeyz Süleymanlı ve Medeniyet Üniversitesi’nden psikoloji profesörü Ahmet Akın’a sorduk…

Ebulfeyz Süleymanlı

Prof. Ebulfeyz Süleymanlı

Tüm insanlık değerleri tehdit altında 

Prof. Ebulfeyz Süleymanlı, son dönemde sadece olimpiyatlarda değil, Eurovision gibi pek çok uluslararası etkinlikte farklı eğilimlerin reklamının yapıldığını söyleyerek bu durumun sadece milli değil evrensel değerler için de sorun oluşturduğunu savundu.

Israrlı ve sürekli şekilde farklı eğilimlerin reklamının yapılmasının bunları genç kuşak nazarında normalleştirme girişiminin bir parçası olduğunu dile getiren Süleymanlı, bütün insanlık değerlerinin, insanı insan yapan değerlerin dejenerasyonunun söz konusu olduğunu dile getirerek tüm uluslararası kamuoyunun yüksek sesle tepkilerini dile getirmesi gerektiğini söyledi. 

TRT’nin duyarlılık gösterip özellikle Hz. İsa’ya hakaret içeren sahneleri kesmesinin çok doğru bir yaklaşım olduğunu dile getiren Süleymanlı, karşı taraf sustukça buna benzer eğilimlerin sesinin daha gür çıktığını dile getirdi.

Ahmet Akın

Ömer Çelik'ten "teğmenler" hakkında açıklama: Gereği yapılacak Ömer Çelik'ten "teğmenler" hakkında açıklama: Gereği yapılacak

Prof. Dr. Ahmet Akın

LGBT propagandası yapanlarla İsrail’e silah satanlar aynı

Prof. Dr. Ahmet Akın ise sadece Olimpiyat Komitesi’nin değil, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Grammy, Nobel, UEFA gibi pek çok uluslararası kuruluşun Siyonizmin kontrolünde olduğunu dile getirdi. Siyonizmin, insanlığı dininden soğutarak milliyetinden ve cinsiyetinden kopararak dejenere etme hedefinde olduğunu dile getiren Akın; ahlaksız, inançsız, cinsiyetsiz ve milliyetsiz toplumlar yaratılmak istendiğini belirtti. 

Olimpiyatların arkasındaki sponsorların Siyonist firmalar olduğunu dile getiren Akın, LGBT propagandasını yaptıranlarla İsrail’e silah satanların aynı gruplar olduğunu söyledi. Dünyanın artık yerli ve milli kutupla bunun karşısındaki Siyonistlerin yönettiği kutup arasında ikiye bölündüğünü öne süren Akın, yerli ve milli grupta Türkiye, Rusya, Macaristan, İtalya, İspanya ve Venezuela olduğunu belirtti. 

ABD’de Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump’ın yer yer ülkesindeki sapkın akımlara karşı çıksa da konu Siyonizm olunca geri adım atmak zorunda kaldığını dile getiren Akın, Epstein Adası’ndaki görüntülerle çoğu Amerikalı siyasetçiye şantaj yapıldığını, bu tür sapkın görüntülerle şantaj siyasetini Türkiye’ye FETÖ’nün soktuğunu vurguladı. 

Avrupa Parlamentosu’nda şu an “aşırı sağcı” olarak nitelendirilen grupların çoğunluğa geçtiğini, bunların birçoğu Türk düşmanı gibi görünse de bunlarla Türkiye’nin ileride insanlığı savunmada birleşeceğini belirten Akın, “onlar da insanın birliğini, cinsiyetsiz olmamasını savunuyorlar” dedi. 

Tüm gençliği etkileyecek bir dip dalganın geldiğini, K-Pop gibi müzik akımlarıyla, sosyal medyayla gençlerin eşcinsellik tuzağına çekilmekte olduğunu söyleyen Akın, bir dönem toplumu dehşete düşüren sapkınlıkların şu an gençler için normal hale geldiğini vurguladı. 

Editör: Kemal Ilıkkan