EURO 2024'ün ilk yarı final eşleşmesi belli oldu EURO 2024'ün ilk yarı final eşleşmesi belli oldu

17 Nisan'da Antik Olimpiyat oyunlarının doğduğu yer olan Olimpia'da yakılan Olimpiyat Meşalesi, 8 Mayıs'ta Fransa'daki yolculuğuna devam ediyor.

Olimpiyat Oyunları'nın sembolü olan olimpiyat halkaları, Paris'in sembolü olan Eyfel Kulesi'ne yerleştirildi. Bu halkalar, sürdürülebilirlik misyonuna uygun olarak geri dönüştürülmüş çelikten yapılmıştır. 95 metre uzunluğunda ve 43 metre yüksekliğinde olan bu 5 halka, ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor.

Paris 2024 için kota müsabakaları devam ederken, bugüne kadar 85 milli sporcu olimpiyat kotası almayı başardı. Bu sporcular, artistik cimnastik, atıcılık, atletizm, badminton, bisiklet, boks, eskrim, güreş, halter, judo, kürek, masa tenisi, modern pentatlon, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme ve yelken branşlarında Türkiye'yi temsil edecekler.

Olimpiyat Oyunları'na sayılı günler kala, Mayıs 2022'de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) resmi destekçisi olan Türkiye İş Bankası, sporculara olimpiyatlar sürecinde destek olacak. Bu destekle amaçlananlar arasında ülkedeki olimpiyat bilincinin artırılması, gençlerin bu organizasyona daha fazla katılımı ve çocuklara spor alışkanlığı kazandırılması yer alıyor.

Editör: Yağız Atay