Kazada hayatını kaybeden motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer, yaşadıklarını anlattı. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Hassan Sheikh Mohamud'un karıştığı kaza sonrasında yaşananları özetleyen Göçer, "Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. O adam, polislerin hatalı tutanak tuttuğu için elini kolunu sallayarak kaçabildi" ifadelerini kullandı. Kazada hayatını kaybeden Yunus Emre Göçer'in ailesi ve kamuoyu, olayın şeffaf bir şekilde soruşturulmasını ve adaletin yerini bulmasını talep ediyor.

İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILMIŞTI

Göçer'e çarpan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan Mohamud, iddiaya göre polis tutanağında "motokurye hatalı gösterildiği" için karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden uyarı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden uyarı

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Hazırlanan bilirkişi raporuna göre, Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohamud, kazada "asli kusurlu" bulundu. Görüntülerde Mohamud'un arkadan hızlı bir şekilde çarptığı ortaya çıktı.

YURT DIŞINA KAÇMIŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mohamud hakkında yakalama kararı çıkarmış olmasına rağmen, şüphelinin 2 Aralık'ta yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.

ACILI EŞİN İSYANI

Otizm hastası iki çocuğuyla ortada kalan motokurye Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer, Cumhuriyet'e konuştu. Öznur Göçer, "Eşimin ölümüne neden olan, kaçmasına göz yuman herkesten şikâyetçiyim. O adam polisler hatalı tutanak tuttuğu için elini kolunu sallayarak kaçabildi. Yetkililer gereğinin yapılacağını söylüyor ancak ben bu söylenenlere ikna olamıyorum" dedi.

"POLİS EŞİMİN İNTİHAR ETTİĞİNİ SÖYLEDİ"

Kazanın ardından yetkililer tarafından motokurye Göçer'in acemi olup olmadığının sorgulandığını söyleyen Öznur Göçer, şöyle devam etti:

Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. Eşimin motokurye arkadaşları ve kamuoyu baskı göstermeseydi belki de eşimin intihar ettiğini söyleyip olayı kapatacaklardı.

"ÇOCUKLARIMLA BİR BAŞIMIZA KALDIK"

Öznur Göçer, “15 yaşında lise öğrencisi kızım var. 8 yaşında da otizm hastası bir çocuğum var. Çocuğum hasta olduğu için sosyal yaşantısında dışlanıyordu. Onun rehabilite olabilmesi için eşimle birlikte dişimizi tırnağımıza takıp çabalıyorduk. Şimdi yalnız başımıza kaldık” diye konuştu.