Cumhur Altıok I Analiz

Bugün yazıya biraz kendimi överek başlayayım diyorum. Meşhur olma hevesim olmadığı için izlemeyi severim. Dün sevgili Samimi Haber okurlarına Özel-Imamoğlu atışmasını yazdığımda “Kim bu?” deyip şaşırdınız. Yazımı okuyan Kars’ın yağız delikanlısı eski vekil Barış Yarkadaş ekranlarda bunu anlattı. Hala kim olduğumu merak ediyorsanız ismime odaklanın deyip günün yeni bombasına geçelim.

Cumhur Altıok'un dün olay yaratan kulisini okumak için tıklayınız

Haaa bu arada Samimi Haber okurları bu ayrıcalığı hak ediyor ayrıca. Hazırsanız başlıyorum.

Cumhur Altıok yazıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, aday tanıtım toplantısını sonunda gerçekleştirdi. Ancak ne 39 ilçenin adaylarını açıklayabildi ne de o çok istediği isim tanıtım toplantısına geldi….

Hiç bir planı tutmayan İmamoğlu adaylığı aylar öncesinden kesinleşmiş olmasına rağmen bir kez daha kendi kendini tanıtmış oldu…

İmamoğlu’nun adaylığı daha değişim tartışmaları sürerken bile kesindi. Geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı açıklama ile “İstanbul’a mühürlüyüm” diyerek adaylığını açıklamıştı. Bugün yapılan tanıtım toplantısında ise 39 ilçenin adayları ile birlikte adaylığını gövde gösterisi ile açıklamak istiyordu.

Kendi bürokratlarını ilçe belediyelerine atamak isteyen İmamoğlu’na örgütten sert tepki var. Örgüt önseçim istiyor. Hani şu namus sözü verilen ön seçim. Adaylar açıklanmadığı için şimdilik bir sessizlik hakim. Ama adaylar açıklandıktan sonra kızılca kıyamet kopabilir. İlk sorulan soru da ‘Hani nerede bu anketler’ olacak.

Tanıtım toplantısının en önemli eksikliği ise eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. İmamoğlu, tanıtım toplantısına davet etmek için Kılıçdaroğlu’nu defalarca aradı, aracılar yolladı, mesaj attı hatta mail bile attı….

Tanıtım toplantısının en önemli eksikliği ise eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Bir zamanlar aralarında baba oğul ilişkimiz var diyen İmamoğlu’nun o telefonuna hiç geri dönüş olmadı. Aslında Kılıçdaroğlu’nun bu toplantıya katılmayacağı en başından beri belliydi. Yeni ofisine giden onlarca partiliye toplantıya katılmayacağını haftalardır söylüyordu…

Özetle Kılıçdaroğlu ihanet hançerleri sonrası İmamoğlu’nu evlatlıktan reddetti desek ileri gitmiş olmayız…

Peki İmamoğlu, neden Kılıçdaoğlu’nun katılımına bu kadar önem verdi. Çünkü CHP değişim tartışmaları ile birlikte parçalara bölündü. Parti içinde uzlaşıyı sağlamadan bu seçimde başarılı olamayacağını, sandık başına bile adam bulamaz hale gelebileceğini biliyor. İmamoğlu kendi siyasi yaklaşımı ile bunu da kısa yoldan yapmak istiyor. Kılıçdaroğlu ile poz verip bu sorunu çözebileceğini sanıyor…Kırgınlıkları görmüyor, aldırmıyor. Babasından kalan şirketi yönetme anlayışı devam ediyor. 

İmamoğlu: Kılıçdaroğlu'ndan helallik isteyeceğim

İdeolojik hiçbir tartışmanın içinde yer alamayan İmamoğlu para varsa güç var diyor. Toplumun özellikle de oyunu istediği muhalif kesimin ne kadar politize olduğunu görmüyor. Muhalif olmak en başından paranın, iktidarın gücünü reddetmek değil midir?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama

Bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için aday bulamıyor diyenler Pazar günü o kişinin kim olduğunu öğrenecekler. İstanbul’u alan Türkiye’yi alır sloganı genel seçimde olduğu gibi yerel seçimde de tersine dönecek mi göreceğiz…