]2024 yılı 31 Mart yerel seçimlerinde seçimin kızışacağı adreslerden biri de şüphesiz İstanbul. İstanbul'da ise Sarıyer bu yerlerin başında geliyor.Yerel seçimlere giden süreçte partilerin aday mesaisi artık tamamlanıyor. Sahaya inen siyasi partiler vaatlerini yurttaşlara anlatarak oy istemeye başladı.

Sarıyer kararını vermiş

CHP Sarıyer adayı Oktay Aksu oldu CHP Sarıyer adayı Oktay Aksu oldu

CHP Sarıyer Belediye Başkan adayı Oktay Aksu yaptığı propaganda ile seçimi şimdiden almış gözüküyor. Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer ziyareti sırasında yoğun destekle karşılaşan Aksu İstanbul'da ve Sarıyer'de zafere yürüyeceklerini aktardı.

Şükrü Genç'e büyük tepki

CHP Genel Merkezi tarafından 2009’dan bu yana sürdürdüğü Sarıyer Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmemesinin ardından seçime bağımsız girme kararı alan Şükrü Genç’e ise büyük tepki var.
 Partililer, Sarıyer’i ziyareti sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, “Şükrü Genç hem bize hem size ihanet etti” sözleriyle konuyu dile getirdi. İmamoğlu ise buna karşılık “Merak etmeyin Sarıyer’i Oktay Başkan’la ezici farkla kazanacağız” yanıtını verdi.

  Muhtarlar ile beraber yürüyecek

oktay aksu sarıyer mahalle muhtarları ile bir araya geldi

Muhtarlarla bir araya gelen Aksu yerel yönetimlerde en temel paydaşın muhtarlar olduğunu söyledi.

Aksu Sarıyer’in 38 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Demokrasinin temel taşı muhtarların, yerel yönetimin gözü, kulağı olduğunu belirten Aksu şöyle konuştu:

"Sizlerin yaşamımıza kattığı değerin farkında biri olarak sizlerle her zaman temas içinde oldum. Çünkü biliyorum ki muhtarlarımız yerel yönetimin bel kemiği ve temel taşıdır.  Bu düşünceyle hareket ederek muhtarlarımızı hayata geçireceğimiz yerel yönetim anlayışımızda en önemli paydaşımız olarak kabul ediyoruz"

 
Kadınlarla zafere ulaşacağız

chp sarıyer belediye başkanı oktay aksuya yoğun ilgi

Kalben gözaltına alınmıştı: Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Kalben gözaltına alınmıştı: Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın organize ettiği ‘Kadın Örgütü ile Buluşma’ toplantısında çocuklarını aydınlık geleceği için mücadele eden tüm kadınları seçim çalışmalarına davet etti.

"Cumhuriyet kültürüyle yoğrulmuş bir ailenin evladı olarak, Cumhuriyet kadını bir hanımın eşi olarak, topluma faydalı olduğuna inandığım iki evlat yetiştiren bir baba olarak, doğayı diğer bütün canlılarla paylaşmayı savunan bir veteriner hekim olarak, Cumhuriyet değerlerini savunan bir siyasetçi olarak ve en çok da Cumhuriyet değerlerini savunan kadın örgütümüzün bana vereceği desteğe inanarak çıktım.  Unutulanı, ötekisi, ezileni olmayan bir Sarıyer için yola çıktım." 

Hayatınızı kolaylaştıracak projeler hazır

chp belediye başkan adayı  oktay aksu dan  farklı pojleler

"Kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın hayattan beklentilerinin ve umutlarının bilinciyle üzerimize düşen tüm sorumlulukları kusursuz bir şekilde yerine getireceğimden şüphesin olmasın. Özellikle Sarıyerli kadınlara yönelik çok önemli projelerimizi hazırladık. Kısa bir süre sonra Sarıyerlilerle paylaşacağımız projelerimiz hazır. Kadın emeğinin değerlendirilmesi, kadınların hayata daha üretken katılabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Özellikle kendine zaman ayıramayan, evde çocuk baktığı için aile ekonomisine katkıda bulunamayan kadınlar için var olan kreşlerimize yeni kreşler ekleyerek annelerimizi destekleyeceğiz. Ekonomik koşullar nedeniyle çocuğunun ihtiyaç duyduğu eğitimi alamadığını düşünen annelerimizin yerine düşünecek, belediye olarak her türlü imkan ve olanağı yaratacağız. Annelerimiz çocuklarının geleceği ile ilgili kaygılanmayacaklar"

Seçimlere az bir süre kala ilçelerde hummalı şekilde devam eden seçim çalışmalarında sonucu elbetteki vatandaşlar belirleyecek ama Oktay Aksu yaptığı etkili çalışma ile ipi göğüslemeye en yakın aday olarak duruyor.

 

Foto Galeri: Sarıyer'de Oktay Aksu'ya yoğun ilgi Foto Galeri: Sarıyer'de Oktay Aksu'ya yoğun ilgi

Oktay AKSU kimdir