Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 9 Ağustos Cuma günü Atakaş Hatayspor'u konuk edecekleri Trendyol Süper Lig'in ilk haftası öncesinde açıklamalarda bulundu. Buruk, geçen sezondan daha güçlü olacaklarını belirtti.

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenman öncesi basın mensuplarına konuşan Buruk, Trendyol Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve transferlerle ilgili bilgi verdi. Süper Kupa'daki sonucun, ligde belirleyici olmayacağını Beşiktaş maçından önce de ifade ettiğini dile getiren Buruk, “Sezon başında iki takım da hazır değildi ve bu ilk resmi maçımızdı. Şimdi lig başlıyor ve bir hafta geçti. Transfer dönemi, yılın zor kısmı olarak görülüyor, ancak 5 oyuncumuz milli takımdaydı ve bu oyuncular, döndükten 10 gün sonra maça çıktılar. Antrenman yapıp maç oynadılar ve ardından sadece 2 hafta dinlenip yeniden başladılar. Adaptasyon sorunları yaşadık, bu nedenle sezon başında tam anlamıyla hazır olamadık. Şu anda daha iyi bir duruma geldiğimizi söyleyebilirim,” dedi.

Beşiktaş maçının sonuçlarının kendilerini üzdüğünü ve yaraladığını anlatan Buruk, “Buradan bir ders çıkaracağız ve bu dersi erkenden çıkarmamız önemli. Bu hafta içindeki çalışmalarımız ve toplantılarımız çok olumlu geçti. Cuma günü maça ve lige çok hazırız. Son iki yılın şampiyonları olarak en az sorunlu ve en güçlü kadroya sahibiz. Geçen sezonun en az gol yiyen kalecisi, defansı ve en çok gol atan oyuncuları bizde. Bunun üzerine önemli transferler yaptık. Kendimize güveniyoruz. Cuma günü taraftarlarımızla yürüyüşümüz başlıyor ve zaferlerle dolu bir yıl bizi bekliyor. 2 yıldır sezon başında kaos yaratılmaya çalışılıyor, biz bu kaosun içinden çıkarak lige olumlu bir başlangıç yapmak istiyoruz. Büyük Galatasaray taraftarına tekrar seslenmek istiyorum; takımlarına, hocalarına, yöneticilerine ve başkanlarına güvensinler. Uzun zamandır büyük bir çalışma ve emek veriyoruz ve onları çok mutlu ettik. Destek olmalarını ve güvenmelerini istiyorum. Cuma günü yeni bir sayfa açacağız ve rekorlarla dolu bir yıl için buluşacağız,” şeklinde konuştu.

Kerem Aktürkoğlu ve Derrick Köhn'ün takımda kalacağı bilgisini de veren Buruk, “Transfer döneminde teklifler gelebildiği normal. Hem Kerem hem de Köhn bizim oyuncumuz ve bizimle devam edecekler. Bir gelişme olursa en doğru kararı kulübümüz verecek. Şu anda oyuncularımız bizimle, cuma günü önemli bir maça çıkacağız. Transfer dönemi benim için zorlu geçiyor. Kadro netleştikten sonra performanslar artıyor. Bu nedenle lige odaklanmamız gerekiyor,” dedi.

Beşiktaş derbisinin ardından Zaha’ya yönelik yaptığı teknik açıklamaların yanlış anlaşıldığını ifade eden Buruk, “Bazı teknik açıklamalar kesilip yanlış yorumlanabiliyor. Bu yüzden teknik açıklamaları daha az yapmak gerekebilir. Zaha ile maçtan sonra konuşarak durumu açıkladım, yanlış anlamış. Oyuncularımla güzel diyaloglarımız var ve onlara değer veriyorum,” dedi.

Beşiktaş maçında Kerem Aktürkoğlu’nun teknik heyete tepki gösterdiğine dair haberlere açıklık getiren Buruk, “Oyuncularımızın maçtan sonra ufak tepkileri olabilir, bu her zaman olabiliyor. Önemli olan oyuncuların iyi niyetine güvenmek. Soyunma odasında oyunculara neden değiştirdiğimizi açıklıyoruz. Mutsuz olmak da normaldir, bu tür şeyler olacak,” şeklinde konuştu.

İtalyan efsanevi futbolcu 59 yaşında yaşamını yitirdi... Salvatore Schillaci kimdir, neden öldü? İtalyan efsanevi futbolcu 59 yaşında yaşamını yitirdi... Salvatore Schillaci kimdir, neden öldü?

Transfer çalışmaları hakkında ise Buruk, “Transfer dönemi bitene kadar gidenler de olabilir, yeni oyuncular da alabiliriz. Kadromuzu her mevkide en az 2 oyuncunun olduğu geniş bir kadro olarak tutmak istiyoruz. Şu ana kadar 3 önemli transfer yaptık, ihtiyaç doğrultusunda yeni oyuncular da alabiliriz. Takımımız çok önemli bir kadroya sahip,” dedi.