Öğretmen atamaları için adaylar gözlerini resmi açıklamalara çevirdi. Yakın zamanda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin atamayla ilgili öneli açıklamalar yapmıştı. Aralık ayında sona eren bütçe görüşmelerinden sonra gelişmeler merak konusu oldu. Tekin konuk olduğu bir programda öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Tekin'den Emeklilik Açıklaması

Bakan Tekin, yeni öğretmen atamaları hakkındaki soruya verdiği cevapta, daha önceki konuşmalarında şubat döneminde yapılacak atamalarda öğretmenlerin göreve başlamasını istediğini hatırlattı.

Tekin, şu açıklamalarda bulundu:

"Ancak, 2023 KPSS puanlarıyla öğretmen atamasını yapacağız ve önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından belirlenecek kadro sayısı doğrultusunda atama takvimimizi oluşturacağız. Atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum, ancak henüz kesin bir sayı vermek doğru olmaz. Ancak, tahminimce önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu konu zaten gündeme gelecek. Daha sonra bize tahsis edilecek atama sayısına göre branş bazlı dağılımını planlayacağız."

Tekin, bazı siyasetçilerin öğretmen atama sayısını sosyal medyada takipçi artırma aracına dönüştürdüğünü ve bunun rahatsızlık verici olduğunu belirtirken şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız güvensinler, Millî Eğitim Bakanlığı olarak en yüksek atama sayısını almak için çaba göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hazine ve Maliye Bakanımız da en yüksek rakamı vermeyi taahhüt ettiler zaten, ancak bütçe planının netleşmesi gerekiyor."

GÖZLER ATAMA TAKVİMİNDE

Öğretmen atama sürecine dair gelişmelerin şubat ayında netlik kazanması bekleniyor. Branş bazlı dağılımın belirlenmesinin ardından atama takviminin kamuoyuyla paylaşılması öngörülüyor.