Öğretmen atamalarına iliştik Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin canlı yayında duyuru yapmıştı. 20 bin öğretmen ataması olacağını açıklayan Tekin'in ardından gözler öğretmen atama takvimine ve detaylarına çevrildi. Branş dağılımı açıklanan atama takviminde branş dağılımı nasıl oldu? İşte öğretmen atama branş dağılımı 2024 güncel kadroları...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmenin atanacağını duyurdu. Bakan Tekin, yapılan açıklamada, atamaların en fazla sınıf öğretmenliği branşında gerçekleştirileceğini belirtti.

20 BİN ATAMA YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "20 Bin Öğretmen Atamasına İlişkin Takvim Belirlendi. Eğitim ailemize, ülkemize ve aramıza katılacak tüm öğretmen adaylarımıza hayırlı olsun..." denildi.

'Kurtuluş İttifakı' 5 partinin birleşmesiyle oluşturuldu 'Kurtuluş İttifakı' 5 partinin birleşmesiyle oluşturuldu

Atama takvimi ve branş bazında kontenjan dağılımları da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Buna göre, sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları merkezler 10 Haziran'da ilan edilecek ve sözlü sınavlar 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

EN FAZLA SINIF ÖĞRETMENİ ATANACAK

Atamaya esas teşkil eden 87 alandan, en fazla kontenjan ayrılan beş branş ise şu şekilde sıralandı: Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 499, rehberlik 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi 1.594, İngilizce 968.

Öğretmen adaylarının başvuru süreci ve atama takvimi ile ilgili detaylı bilgilere Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşılabileceği belirtildi.

ÖĞRETMEN ATAMA BRANŞ DAĞILIMI LİSTESİ