Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Denis Becirovic ile İstanbul’da bir araya geldi. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde resmi karşılama töreniyle başlayan buluşmanın ardından, Erdoğan ve Becirovic basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkiler ve yeni işbirliği adımları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Bosna-Hersek arasında kimlikle seyahati mümkün kılacak bir anlaşmanın yakında imzalanacağını duyurdu. Erdoğan, bu anlaşmanın turizmi canlandıracağını ve halklar arasındaki ilişkileri güçlendireceğini vurguladı. Ayrıca, Bosna-Hersek'i en çok ziyaret eden turistler arasında Türk vatandaşlarının ilk sırada olduğunu belirtti.

Ticaret Bakanlığı: İsrail'e gümrük sistemi kapalı Ticaret Bakanlığı: İsrail'e gümrük sistemi kapalı

Erdoğan, "Ülkelerimiz arasında kimlikle seyahati mümkün kılacak anlaşmayı yakın zamanda imzalayarak halklarımız arasındaki beşeri münasebetleri daha da geliştirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, ikili ticaret hacminin yıl sonunda 1 milyar dolara ulaşacağını öngördüklerini ancak bu rakamı yeterli bulmadıklarını ifade etti. Görüşmede, ticareti daha da artırmak için atılabilecek adımların yanı sıra Saraybosna-Belgrad otoyolu projesi gibi altyapı projeleri de gündeme alındı. Erdoğan, Bosna-Hersek'in kalkınmasına yönelik enerji ve altyapı projelerine Türkiye’nin desteğinin süreceğini belirtti.

Editör: Ömer Göyce