Gündem

O mağdur kadın yıllar sonra konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kadın gazeteciye beyzbol sopası gösteren" ifadesiyle gündeme gelen olayda, yıllar sonra sessizliğini bozan Serap Çil, sosyal medya üzerinden ilk defa konuştu. Çil, yaşadığı şiddet olayını anlatırken, konunun siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fatih Altaylı'yı eleştirdiği paylaşımında geçen "kadın gazeteciye beyzbol sopası gösteren" ifadesi, yıllardır kamuoyunda tartışılan bir olayın yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Olayın mağduru olan gazeteci Serap Çil, yıllar sonra sosyal medya platformu X üzerinden ilk defa konuşarak sessizliğini bozdu.

Çil, paylaşımında

"Sayın @kilicdarogluk öncelikle bir düzeltme yapmak isterim: Beyzbol sopası değil, golf sopası. Beyzbol sopası olsaydı çok daha ağır bir hasar alırdım, çok şükür ki değildi," diyerek yaşadığı şiddetin detaylarını paylaştı. Çil, desteklerin zamanında yapılmasının önemine değinerek, "Desteğinizi zamanında yapmış olsaydınız büyük ihtimalle bugün size bu ithamlarda bulunamayacaktı. Umarım bundan sonra şiddete uğramış her kadının size ihtiyacı varken yanında olursunuz," ifadelerini kullandı.

Aradan geçen 13 yılın ardından, şiddete uğradığı dönemde genç ve bilinçsiz bir kız olduğunu söyleyen Çil, bugün her şeyin farkında olduğunu belirtti. Şiddetin, politik tartışmaların malzemesi yapılmaması gerektiğini vurgulayan Çil, "Kadına karşı şiddet, sizlerin kavgalarınızda bir koz olarak kullanılmamalı. Ya şiddetin karşısında dik bir duruş sergilersiniz ya da karanlık tarafta sessiz kalırsınız," dedi.

Serap Çil, dava sürecinde yanında olan siyasetçilere, hukukçulara ve gazetecilere teşekkür ederken, şiddet olayını kendi çıkarları için kullanmaya çalışan kişilere tepki gösterdi. Özellikle hemcinsleri arasında bu durumu fırsat bilenler olduğunu belirten Çil, "Aynı şiddeti onlar görürse realist değil adil davranıp onlara gösterilen şiddetin de karşısında olacağım," diyerek sözlerini sonlandırdı.

Çil, açıklamasını, "Kirli hesaplaşmalarınızda taraf olmayacağım. Şiddet uygulayanın kim olduğuna bakmadan, şiddet görenin yanında olduğunuz temiz bir vicdan dilerim herkese. Sevgiler," diyerek tamamladı.