Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan fezlekede, örgüt lideri olduğu iddia edilen şüpheli Doktor Fırat Sarı'nın ve örgüt yöneticisi zanlı Doktor İ.G'yle birlikte hareket edip hastanelerin uygun koşullarda tedavi verebilecek durumda olup olmadığına bakmaksızın, bebek hastaların hayatı pahasına, anlaşmalı oldukları hastanelere usulsüz yöntemlerle sevk ettirdikleri kaydedildi.

SGK'dan para alabilmek için...

Zanlıların, bebek hastaların uzun süreli yatış işlemlerinin yapılmasını sağlayarak, SGK'dan yüksek miktarda gelir elde ettikleri belirtilen fezlekede, "curosurf" isimli, solunum tedavisinde kullanılan ilaçların, bebek hastalar üzerinde kullanılmış gibi gösterip üçüncü kişilere satılmasını sağladıkları ifade edildi.

Sadece çocukları değil yaşlıları da ölüme sürükledi

SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre çetenin sadece bebekleri değil yaşlı hastaları da ölüme sürükledikleri öğrenildi.  86 yaşındaki anneleri rahatsızlanınca Samatya Hastanesi'ne giden bir ailenin anlattıkları kan dondurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mali disiplinden taviz vermiyoruz" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mali disiplinden taviz vermiyoruz"

Samatya Hastanesi'ndeki doktorun hasta annelerini soruşturmada adı geçen Reyap Hastanesi'nin yoğun bakımına sevk edilmesi konusunda ısrar ettiğini dile getirdi. Daha önce de o hastanenin yoğun bakım bölümünde skandallar yaşandığı için bu talebi kabul etmediklerini dile getiren aile doktorun ısrarla ikinci kez Reyap Hastanesi'ne sevk yaptığını belirtti.

Hasta yakınlarına tehdit

Aile, annelerinin başka bir hastaneye sevk edilmesini istemesine rağmen doktorun "Reyap Hastanesi'ni kabul etmezseniz anneniz ölecek" diyerek tehditler savurduğunu ifade etti. 

'Annemizin öldüğünü öğrendik!'

Doktorun 'Reyap Hastanesi' ısrarını ikinci kez reddeden aile "Biz başka hastane isteyince annemizin öldüğünü söylediler." dedi. "Reyap'ı kabul etmediğiniz için anneniz öldü" diyen doktor acılı aileyi bir de savcılığa şikayet etti. 

Ölümünden sorumlu olarak hasta yakınlarını gösterdi

Yüzsüz doktorun vefat sonrası savcılığı arayıp "Sevki kabul etmedi, bu kişi annesinin ölümünden sorumludur" diyerek şikayetçi olduğu öğrenildi. Doktor evraklara 'adli vaka' yazdığı için aileye cenaze de teslim edilmedi. Aile çetenin ifşa olması sonrası şikayetçi olmak için savcılığa başvuracağını açıkladı.

Editör: Ömer Göyce