Cem Yılmaz ve Hasan Can Kaya Arasındaki 'Veteran Komedyen' Polemiği: Hülya Avşar'dan Yorum Geldi!

Serenay Sarıkaya kendisini anlattı: 'Zor bir hayat yaşadım!' Serenay Sarıkaya kendisini anlattı: 'Zor bir hayat yaşadım!'

Uzun bir aranın ardından sahnelere geri dönen Cem Yılmaz, "CMXXIV" adlı stand-up gösterisiyle dikkatleri üzerine çekti. Ancak gösterisi sırasında Hasan Can Kaya'nın Gebze'den gelmeleri üzerine yaptığı esprinin ardından ortaya çıkan "veteran komedyen" polemiği gündemde sıcak bir tartışma yarattı. Yılmaz'ın, Kaya'yı küfürlü konuşması nedeniyle eleştirmesi, polemiğin fitilini ateşledi.

Polemiğe yeni boyut

Bu olaya cevap veren Hasan Can Kaya, geçtiğimiz günlerde yaşadığı sakatlıkla ilgili esprili bir dille, "Veteran komedyenler liginden Cem Yılmaz girmiş" şeklinde bir yorum yaptı. Bu yorum, polemiğe yeni bir boyut kazandırdı.

"İkisi de birbirini seviyor"

Hülya Avşar, konuyla ilgili görüşlerini paylaşırken, her iki komedyeni de birbirlerini sevdiklerini ve polemiğin aslında olmadığını ifade etti. Sosyal medyada da bu yönde yapılan yorumlar, polemiğin bir dostluk esprisi olduğu yönündeydi. Ancak bu konuda bazı kesimler arasında farklı yorumlar da yapıldı.

Veteranın anlamı

Özellikle "veteran" kelimesinin kullanımı, tartışmaları daha da alevlendirdi. İngilizce kökenli olan ve genellikle askeri terminolojide kullanılan bu kelime, "kıdemli", "tecrübeli" ve "emektar" anlamlarına gelirken, polemikteki kullanımı, bu terimin ne kadarının espri, ne kadarının ciddiye alınması gerektiği konusunu gündeme getirdi.