Netflix'te yayınlanan Fauda isimli dizinin yapımcılarından Matan Meir, İsrail ordusu safında girdiği çatışmada öldüğü duyuruldu.

İsrail'in kara operasyonlarının başlamasıyla cepheye gönderilen Fuada dizisinin yapımcıları arasında yer alan Matan Meir’in hayatını kaybettiği duyuruldu.

Daily Mail'in haberine göre, İsrail’in 551. Tugayı’nın 697. Taburu’nda yedek subay olarak görev yapan ve dizinin ekibinde yer alan 38 yaşındaki Meir'in ölüm haberi, dizinin resmi sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Paylaşımda “Fauda ailesi üyelerimizden Matan Meir’in Gazze’de çatışmada öldürüldüğünü paylaşmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Matan ekibin ayrılmaz bir üyesiydi. Oyuncularımız ve ekibimiz bu trajik kayıptan dolayı çok üzgün. Matan’ın ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Ruhu huzur içinde yatsın” denildi.

Fauda adlı dizide, Hamas'a karşı savaşan oyuncu Idan Amedi'nin 7 Ekim saldırılarının ardından İsrail ordusuna katıldığı açıklanmıştı.

Taksime yürümek istediler: 13 gözaltı Taksime yürümek istediler: 13 gözaltı

Geçtiğimiz yıl dördüncü sezonu yayınlanan dizinin yapım ekibinde yer alan birkaç kişinin İsrail'e geri döndüğü biliniyor.