İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Hizbullah'ın roket ve insansız hava araçlarıyla (İHA) planladığı saldırıyı "boşa çıkardıklarını ancak bunun hikayenin sonu olmadığını" söyledi.

BM Genel Kurulu’nda bir ilk! İsrail işgalinin sona erdirilmesi görüşülüyor BM Genel Kurulu’nda bir ilk! İsrail işgalinin sona erdirilmesi görüşülüyor

Netanyahu, ayrıca "Hizbullah'ın, ülkenin merkezinde stratejik bir noktaya gönderdiği insansız hava araçlarının tamamının engellendiğini" savundu.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney ve Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a seslenen Netanyahu, "Beyrut'ta Nasrallah ve Tahran'da Hamaney, bunun, kuzeydeki durumu değiştirmek ve bu bölge sakinlerinin evlerine dönmesi için atılan başka bir adım olduğunu bilmeli. Tekrar ediyorum, bu, hikayenin sonu değil" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Hizbullah, İsrail'e 320 Katyuşa roketi ve insansız hava aracı (İHA) gönderdiğini ve 11 askeri tesisi hedef aldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "İsrail'e saldırının ilk aşaması başladı. Bugünkü operasyon başarıyla tamamlandı" denildi.

Bunun üzerine İsrail ordusu, bu sabah Lübnan'da Hizbullah hedeflerine hava saldırıları düzenledi. Saldırıların, ülkede büyük bir saldırı düzenleneceğine yönelik istihbarat üzerine düzenlendiği ve "önleyici" nitelikte olduğu açıklandı.

Editör: Ömer Göyce