Dünya

Netanyahu inkâr etti: İsrail, UNIFIL’e saldırmadı

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in UNIFIL'e saldırılarını hem inkâr etti hem de Lübnan’ın güneyinden çekilmesi için tehdit etti.

Abone Ol

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail ordusunun üç gün hedef aldığı, 15 askeri yaralan BM Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) kasıtlı olarak saldırmadığını iddia etti.

Netanyahu, yayımladığı video mesajla, Lübnan'daki UNIFIL güçlerine ilişkin gerçekleştirdikleri saldırıları inkâr etti.

İsrail’in UNIFIL’i uyardığını, barış gücünün çekilme talebine kulak vermesi gerektiğini savunan Netanyahu, İsrail'in kasıtlı olarak hedef aldığı iddiasının tamamen yanlış olduğunu iddia etti.

Netanyahu, Hizbullah’ın UNIFIL tesislerini ve mevzilerini siper olarak kullandığını ileri sürerek, UNIFIL güçlerinin güneyden çekilmesi tehdidini yineledi.

Önce UNRWA şimdi UNIFIL

UNIFIL, İsrail ordusunun, 10- 12 Ekim tarihleri arasında düzenlediği saldırıları bildirmiş, 15 barış gücü askerinin “hafif” yaralandığını duyurmuştu.

Barış Gücü'ne katkıda bulunan 34 ülke, ortak bir bildiri yayımlayarak İsrail’in saldırılarını kınadı. Bildiride, İsrail’in saldırılarının derhal durdurulması ve sorumlular hakkında inceleme başlatılması istendi.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılarda da, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı defalarca hedef almış, 212 Birleşmiş Milletler (BM) çalışanını öldürmüştü.