Gündem

Netanyahu BM'de konuştu! Türk heyet salonu terk etti...

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuştu. Netanyahu kürsüye çıktığı sırada başta Türk delegasyonu olmak üzere çok sayıda delegasyon salonu terk etti. Netanyahu, Gazze ve Lübnan’a saldırmaya devam edeceklerini söyledi. İran’ı da tehdit etti.

Loading...

Abone Ol

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuştu.
Netanyahu’nun kürsüye çıktığı sırada Türk heyeti ve birçok delegasyon Netanyahu’yu protesto ederek salonu terk etti. Netanyahu kürsüdeyken salondan bazı seslerin yükseldiği de duyuldu.

Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşması New York sokaklarında da protesto edildi. Protestoya binlerce kişi katıldı.

Netanyahu, konuşmasında Filistin toprağı Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni, "İsrail" olarak gösteren bir harita kullandı.
Netanyahu, İsrail’i sadece Hamas’ın vurmadığını, İran’ın, Yemen’in ve Irak’taki direniş gruplarının da İsrail’i vurduğunu belirtti.

“İran’a sesleniyorum eğer bize saldırırsanız biz de size saldırırız” diyen İsrail Başbakanı “İsrail’in İran’da vuramayacağı hiçbir yer olmadığını” söyledi.

"Savaşa devam edeceğiz"

Netanyahu, Lübnan'a ve Gazze'ye saldırıların süreceğini söyledi.  İsrail Başbakanı, Hamas’ın teslim olup rehineleri teslim edinceye kadar savaşa devam edeceklerini belirtti.
İran’ın Orta Doğu’da teröristleri desteklediğini iddia eden İsrail Başbakanı, İran’ın hiçbir zaman nükleer silahlara sahip olmasına izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi. Netanyahu, İran’a karşı mücadelelerinde bütün dünyadan destek istedi.