Nestle İsrail malı mı, Nestle kimin, hangi ülkenin malı? Nestle İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Nestle hangi ülkenin olduğu konusu oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Nestle İsrail malı mı, Nestle kimin, hangi ülkenin malı?İşte detaylar...

NESTLE İSRAİL MALI MI?

Nestlé, İsviçre merkezli bir çok uluslu gıda ve içecek şirketidir. Nestlé, dünya genelinde birçok ülkede faaliyet gösterir ve çeşitli gıda ve içecek ürünleri üretir. İsrail'de de Nestlé ürünleri satılmaktadır, ancak Nestlé'nin menşei İsviçre'dir, yani şirket İsviçre merkezli bir şirkettir. İsrail'de satılan ürünler, Nestlé tarafından üretilen ve dağıtılan uluslararası markaların bir parçasıdır. Dolayısıyla, Nestlé'nin İsrail'de satılması, ürünlerin İsrail'deki pazarda bulunmasını ifade eder, ancak Nestlé'nin İsrail menşeli olduğu anlamına gelmez.

NESTLE KİMİN, HANGİ ÜLKENİN MALI?
1905 yılında Nestle,  İsviçre’de kurulmuştur. Dünyanın  birçok ülkesinde faaliyet göstermektedir. Şirket, gıda, içecek, beslenme, sağlık ve wellness alanlarında çok geniş bir ürün yelpazesi vardır. Nestle, Merkezi İsviçre Vevey’de bulunan küreselselleşmiş bir şirkettir. Nestle S.A. halka açık bir şirkettir. En büyük Nestlé hissedarı da şirketin toplam hisselerinin sadece %3 ‘üne sahip olmktadır. Bu nedenle Nestle bir kişiye, bir ülkeye veya bir kuruluşa ait değildir. Henri Nestlé adında bir eczacının keşfettiği bebek formülü ile başlayan bu hikaye, bugün dünya genelindeki birçok ülkede Nestlé ürünlerinin bulunmasına sebeb olmuştur. Şirketin CEO’su da 2017 yılından itibaren Ulf Mark Schneider’dir.

NESTLE KİMİN, İSRAİL’İ DESTEKLİYOR MU, HANGİ ÜLKENİN?

Nestlé, İsviçre merkezli bir çok uluslu gıda ve içecek şirketidir. Nestlé'nin temel amacı gıda ve içecek ürünleri üretmek ve dünya genelinde tüketicilere sunmaktır. Nestlé, ticari bir şirket olarak faaliyet gösterir ve resmi olarak ülkelerin siyasi veya askeri durumlarına resmi bir şekilde destek vermez.

Nestlé'nin İsrail veya başka bir ülkeyi destekleme amacı taşıdığına dair bilgiye rastlanmamıştır. Nestlé, dünya genelinde birçok ülkede ürünlerini satmaktadır ve ticari ilişkiler sürdürmek amacıyla birçok pazarı hedefler. Nestlé'nin faaliyetleri genellikle gıda ve içecek ürünlerinin üretim ve dağıtımı ile ilgilidir.

Nestlé'nin politik veya siyasi konularda herhangi bir ülkeyi desteklediği veya karşı çıktığına dair somut bir bilgi bulunmamaktadır. Politik konular hakkında daha fazla bilgi edinmek için ilgili hükümetlerin ve siyasi analiz kaynaklarının bilgilerine başvurmanız gerekebilir.

🎥Erzurum'da kar geçit vermedi 🎥Erzurum'da kar geçit vermedi

İSRAİL BOYKOT LİSTESİ

Aşağıda saydığımız markalar direk İsrail'e bağlı değil global markaların sahipleri Yahudi olduğu için İsrail ile ilgili durumlarda direk maddi ve manevi İsrail'i destekledikleri için halk arasında İsrail malı olarak biliniyor. İsrail malı olan meyve su markaları, İsrail süt ürünleri, İsrail detarjanları, İsrail kahve markaları, İsrail çayları, İsrail şekerleme ürünleri, İsrail dondurma markaları, İsrail mevye ve sebze ürünleri, İsrail alkollü içecek ürünleri, İsrail asitli içeceklerini marka ve ürün grupları olarak aşağıda listeledik.

İşte İsrail malı gıda markaları ve İsrail içecekleri :

Gıda Sektörü:

Meyve Suyu: Tropicana, Schweppes
Süt Ürünleri: Tnuva, Strauss
Kahve: Nescafe, Tassimo, Starbucks
Çay: Lipton, Dilmah
Şekerleme: Elite, Strauss
Dondurma: Walls, Ben & Jerry's
Meyve ve Sebze: Carmel Agrexco, Agrexco
Alkollü İçecekler: Mey-İçki, Carmel Winery
Asitli İçecekler: Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite), Pepsi Co (Pepsi, Lays, Doritos, Cheetos)
Temizlik ürünleri:

Air Wick,
Ajax,
Aldays,
Alo
Ariel
Axe
Calgon,
Cif,
Clear,
Clit Bang,
Colgate Dettol,
Dove
Elidor,
Head & Shoulders,
Ipana,
Jhonsons Baby,
Loreal (Şampuan),
Lux,
Max Factor,
Nıvea
Omo,
Oral-B,
Palmolive,
Pantene,
Prima,
Rejoıce,
Protex,
Rejoice,
Rexona,
Rinso,
Sensodyne,
Viecnetta
Vileda,
Vanish,
Vaseline,
Veet.
Giyim ürünleri:

Tommy Hilfiger,
Nike,
Adidas,
Polo,
Ralph Lauren,
Parizyen,
Hugo Boss,
Calvin Klein,
Levi's,
Timberland,
Giorgio Armani

İsrail’e açıktan destek veren markalar: HP, Starbucks, Puma, Mc Donals, Nestle, Hardee's, Nike Lipton, Tide, Coca Cola, Burger King, Hyundai, IBM, L'Oreal, Subway.

Bu listedeki ürünlerin boykot edilmesi, bireylerin kendi vicdanlarına ve protesto yöntemlerine bağlı bir tercihtir. Herkes, kendi değerlerine ve inançlarına göre hareket etme hakkına sahiptir. Boykot hareketleri, toplumsal duyarlılıkların ve protesto eylemlerinin bir yansıması olarak ortaya çıkar ve genellikle bireylerin sesini duyurmasında etkili bir yol olarak kullanılır.