Dünya genelindeki mavi ekran sorununun Microsoft Crowdstrike güncellemesinden kaynaklı olduğu konuşuluyor. Dün geceden itibaren Türkiye'de de onlarca site Crowdstrike güncellemesine takılarak çöktü. Peki Crowdstrike nedir?

Türkiye'nin envanterinden çıkarılan ilk İHA: Bayraktar TB2'nin 10.000 saatlik başarı hikayesi Türkiye'nin envanterinden çıkarılan ilk İHA: Bayraktar TB2'nin 10.000 saatlik başarı hikayesi

Dün geceden itibaren başlayan global mavi ekran sorunu nedeniyle Crowdstrike isimli siber güvenlik şirketi tüm dünyada tartışma konusu oldu. 

Crowdstrike nedir, sorusuyla birlikte "Crowdstrike ne iş yapar", "Neden mavi ekran verdik" soruları da internet ortamında sıkça arandı.

İşte o soruların yanıtları...

Siber güvenlik alanında uzmanlaşmış bir şirket olan Crowdstrike, 2011 yılında kurulmuştur. Crowdstrike bulut tabanlı çözümleri ve yapay zeka destekli teknolojileri kullanarak kurumların siber tehditlere karşı korunmasını sağlar. Özellikle "Falcon" platformuyla tanınan CrowdStrike, saldırıları gerçek zamanlı olarak tespit edip önlemeye odaklanır. Siber saldırılarla ilgili geniş bir tehdit istihbaratı sunan şirket; endpoint koruma, yönetilen tehdit avcılığı ve olay müdahalesi gibi hizmetler sunmakta ve dünya çapında birçok büyük kuruluş tarafından tercih edilmektedir.

Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarları etkileyen son sorunun, bir Crowdstrike kesintisinin sonucu olduğu düşünülüyor. Mavi ekran hatasından kaynaklanan sorun nedeniyle sunucular ve cihazlar önyükleme döngülerinde takılıp kalıyor.

Editör: Ercan Çankaya