Ercan Küçük - Haber Merkezi

Yürüyüş, adını Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye Destanı’nda yer verdiği Kartallı Kazım’dan alan Kartallı Kazım Meydanı’nda yapılan açıklamayla başladı. THTM Kartal’ı temsilen koşan Av Gökmen Dumlu konuşmasında NATO’nun işçi düşmanı ve dünyanın en büyük terör örgütü olduğunu vurguladı. Dumlu, “Bu memlekette NATO’yu, tarikatları, holdingleri defedene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Yürüyüş boyunca katılımcılar “NATO defol, bu memleket bizim”, “Filistin halkı yalnız değildir”,”Kahrolsun ABD emperyalizmi”, “Katil NATO ülkemizden defol”, “NATO’ya oyuncak olmayacağız” sloganları attılar. 

“Bağımsızlığın nerede olduğunu göstereceğiz”

THTM Yürütme Kurulu Üyesi Aydemir Güler, yaptığı açıklamada ‘Türkiye’nin çaresi yok, NATO’ya girdik bir kere çıkamayız’ diyenlere iki hafta boyunca göstereceğiz. Emperyalizm olmasa Filistinlilerin kılına dokunamayacak olan İsrail severlere göstereceğiz. Bağımsızlığın nerede olduğunu göstereceğiz.” dedi. 

Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal

Yürüyüşte yurttaşlarla buluşmalar da yapacaklarını, bu buluşmalarda NATO’yu anlatacaklarını belirten Güler şunları söyledi:

“Bu memleket ‘Kurtuluş savaşını Yunanlılar kazansa daha iyi olurdu’ diyenlerin ve onların mirasçılarının mıdır yoksa Kurtuluş Savaşını bu ülkenin dört bir yanında yükseltenlerin midir? 1950’lerde Türkiye’yi NATO’ya sokmak için TSK’yı dünyanın öbür ucuna ölmeye gönderenlerin midir yoksa barış için sokaklara çıkanların mıdır? 6. Filoyu kendilerine kıble görenlerin midir yoksa Bağımsızlık Yürüyüşünü yapan, 6. Filoyu Dolmabahçe’de denize döken Deniz Gezmişlerin midir?

NATO’nun Türkiye’nin kaderi olduğunu söyleyenler var. Girdik bir kere çıkamayız diyenlerin midir bu memleket? Yoksa ‘girdiğimizden çok daha anlı şanlı barikatları yıka yıka çıkacağız’ diyenlerin midir?

Türkiye küçük kız çocuklarını boğazlayanların ülkesi midir? Yoksa aydınlanmanın ülkesi midir? Ters cevabı verenlerin kim olduğunu biliyoruz. Yıktıkları yaktıkları komşu ülkeleri tekrar inşaa etmek için ellerini avuçlayan inşaat tekelleridir. Türkiye’nin karanlıkta kalmasını isteyenlerdir.”

Editör: Ömer Göyce