NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve NATO Destek ve Tedarik Ajansı (NSPA) Genel Müdürü Stacy Cummings, 1,2 milyar dolarlık sözleşmenin imza töreninin ardından açıklamalarda bulundu.

Genel Sekreter Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşının "mühimmat savaşına" dönüştüğünü söyledi. Obüs mermileri, tank mühimmatı, tanksavar güdümlü füzeler ve 155 milimetrelik mühimmat için yaklaşık 4 milyar dolar ve Patriot önleme füzeleri için de 5,5 milyar dolarlık anlaşmalar da dahil olmak üzere NATO'nun,  10 milyar doları aşan sözleşmelere imza attığını hatırlattı.

"NATO'YA YÖNELİK DOĞRUDAN TEHDİT YOK"

Stoltenberg, NATO üye ülkelere yönelebilecek bir tehlikenin bulunmadığını aktararak, NATO'nun tetikte olmaya devam ettiğini ve İttifak'ın doğu kesimindeki varlığını artırdığını kaydetti.

Bunun için yapılan faaliyetlerin başında 31 NATO üyesi ve aday ülke İsveç'ten yaklaşık 90 bin askerin katılacağı, Sarsılmaz Savunucu 2024 tatbikatını gösteren Stoltenberg, bu hafta başlayacak tatbikatın son on yılların en büyük NATO tatbikatı olduğunu vurguladı.

Stromboli Yanardağı faaliyete geçti, İtalya kırmızı alarm durumunda Stromboli Yanardağı faaliyete geçti, İtalya kırmızı alarm durumunda

Stoltenberg, tatbikatın, müttefiklerin "birbirini koruma kararlılığını" gösterdiğini belirterek, "Tüm bunları, NATO topraklarının her karışını korumaya hazır olduğumuza dair Moskova yönetiminde oluşacak herhangi bir yanlış hesaplama veya yanlış anlamayı ortadan kaldırmak için yapıyoruz. Gerekli hazırlığa ve güce sahip olduğumuzdan emin olmak için yapıyoruz. Bunu yaptığımız sürece NATO'ya karşı herhangi saldırı olmayacaktır." dedi.

Editör: Haber Merkezi