Kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada cinayet delili sayılabilecek bir ayrıntıya daha ulaşıldı.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, Narin Güran'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı. Soruşturmada tutuklanan amca Salim Güran ve 15 yaşındaki işçisi R.A.'nın cinayetle ilgili yazışmaları ortaya çıktı. Bu yazışmaların cinayetin çözülmesine yardımcı olabileceği düşünülüyor.

İşte o yazışmalar: "Daha ölmemiş"

Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edilen 22 zanlıdan 8'i tutuklanmıştı. DW Türkçe'nin edindiği bilgilere göre, Salim Güran'ın işçisi olan R.A.'nın savcılık ifadesine ulaşıldı. İfade sırasında, Salim Güran’ın R.A.'ya, “O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta” şeklinde mesaj gönderdiği ve R.A.'nın ise “Tamam henüz bende değil, daha ölmemiş” şeklinde yanıt verdiği ortaya çıktı. Bu yazışmalar, Narin Güran’ın kaybolduğu dönemde yapılmış.

R.A., sorgu sırasında bu yazışmaları hatırlamadığını iddia etti ve çelişkili yanıtlar verdi. R.A.'nın ifadesinde, Salim Güran’ın üstünü değiştirmek üzere eve gittiğini, kısa bir süre sonra tekrar geri döndüğünü ve tarlada olduğunu belirtti. Ancak diğer tanık ifadeleriyle bu bilgi arasında tutarsızlıklar bulunuyor.

Narin’in yengesi Hediye Güran tutuklandı! İşte Hediye yengenin ifadesi Narin’in yengesi Hediye Güran tutuklandı! İşte Hediye yengenin ifadesi
R.A.'nın ifade tutanağı

Savcı, Salim Güran’ın tarladan başka yerlere gittiğine dair ifadeleri hatırlatarak R.A.'ya bu çelişkilere ilişkin açıklama yapmasını istedi, ancak R.A., bu konuda bir açıklama yapamadı. Yaşanan gelişme soruşturmanın seyrini ne ölçüde değiştirecek merak konusu.

Editör: Ömer Göyce