Türkiye, 8 yaşındaki Narin Güran'ın acı kaybıyla sarsıldı. Küçük kızın cansız bedeni, 19 gün süren arama çalışmalarının ardından dün sabah bir dere yatağında, çuval içinde bulundu. Olayla ilgili olarak tutuklanan amcanın yanı sıra, 24 kişi gözaltına alındı.

Fidan: Esad’la görüşmeye hazırız Fidan: Esad’la görüşmeye hazırız

CHP heyet gönderiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Narin Güran cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulunarak parti içerisinde özel bir heyet oluşturulduğunu bildirdi. Özel, "Bölgeye hareket ediyorlar ve adli süreci yakından takip edeceğiz. Narin’i arama çalışmalarına katılanlara gönülden teşekkür ediyoruz. Ancak dün duyduğumuz feodal zihniyete ve hukuk devleti anlayışına aykırı açıklamaları tehlikeli buluyoruz. Bölgeye gidiyoruz ve adalet sağlanana kadar Narin’in ve onun için gözyaşı döken herkesin yanında olacağız," dedi.

Acı olay, Türkiye genelinde büyük bir yankı uyandırdı.

Adaletin sağlanması için geniş çaplı bir soruşturma sürdürülürken vatandaşlar cinayeti kınamak için yürüyüşler gerçekleştirdi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Narin Güran cinayetinde yürütülen soruşturmanın bizzat takipçisi olacağını söylemişti.

Editör: Ömer Göyce