Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 19 gün önce kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. 8 Eylül'de gözaltına alınan 22 şüpheli, adliyeye sabah saatlerinde sevk edildi. Şüphelilerden 9'u tutuklama talebiyle mahkemeye gönderilirken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 13'ü doğrudan serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenler arasında Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran (44) ile kolunda ısırık izi bulunduğu için daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabeyi Enes Güran’ın (18) da olduğu belirtildi.

Güler, gazi ve ailesini ziyaret etti Güler, gazi ve ailesini ziyaret etti

Annesinin ifadesi ortaya çıktı

Savcılık, gözaltına olan kişilerin sorgusuna devam ederken yeni bir haber daha geldi. Narin’in annesi Yüksel Güran’ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Amca Salim Güran ile olan telefon görüşmeleri sorulan Yüksel Güran, “Bir kez yanlışlıkla aradı. başka da kendisini aramadım.” Yanıtını verdi. Ayrıca Yüksel Güran’a “Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?” sorusu da soruldu. Anne Yüksel Güran bu soruya ise “Hayır böyle bir şey kesinlikle yok.” yanıtını verdi.

Narin Güran cinayeti ile ilgili soruşturma devam ediyor. Narin’in annesi Yüksel Güran da sorgulanan isimler arasında. Savcılık sorgusunda son derece soğukkanlı tavırları ile dikkat çeken Yüksel Güran, hakkında gündeme gelen tüm iddiaları da reddetti. Yüksel Güran’ın hemen hemen tüm sorulara “Bilmiyorum, haberim yok ve görmedim” şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

Ayrıca Yüksel Güran’a amca Salim Güran ile ilişkisi olup olmadığı da soruldu. Yüksel Güran bu soruya ise “Böyle bir şey kesinlikle yok bu iddialardan utanç duyuyorum. Narin’i kim öldürdüyse Allah belasını versin.” Cevabını verdi.

Yüksel Güran’ı sorgulayan savcı, “Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?” sorusunu yöneltti. Anne Yüksel Güran bu soruya, “Hayır böyle bir şey kesinlikle yok.” Yanıtını verdi.

HTS kayıtlarında saat 15.15’ten sonra amca Salim Güran’ı 3 kez aradığı hatırlatılan anne Yüksel Güran, “Bir kez yanlışlıkla aradım. Başka da kendisini aramadım.” yanıtını verdi.

Bunu üzerine savcı Yüksel Güran’a “Telefonunu başka birisi kullanıyor mu?” sorusunu yöneltti. Ancak Narin’in annesi diğer 2 arama için herhangi bir açıklama yapamadı.

Narin’in annesinin ifadesinin devamı ise şöyle:

“Salim ve Nevzat‘ın arası çok iyiydi. Sürekli birlikte bir yerlere gidiyorlardı. Bizim de aile olarak kimseyle bir husumetimiz yoktur. Narin’i kimin kaçırdığını kimin öldürdüğünü bilmiyorum.”.

Editör: Ömer Göyce