Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve uzun süre aranan Narin Güran’ın cansız bedeni, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen cinayet soruşturmasında, küçük kızın amcası Salim Güran, 2 Eylül’de tutuklanmıştı. Şimdi ise Güran’ın cezaevinden Diyarbakır Adliyesi’ne getirilerek yeniden ifadesine başvuruldu.

Savcılıkta 3 savcı tarafından sorgulanan Güran, daha önce jandarma ve savcılıkta verdiği ifadelerini tekrarladı ve suçlamaları kabul etmedi. Soruşturmanın devam etmesi üzerine, amca Güran cezaevine geri gönderildi.

Amca Salim Güran’ın ifadesi

Savcılığın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan Salim Güran, olay günü yaptıklarına dair daha önceki beyanlarını yineledi. Güran, olay günü kızlarının tarlada olduğunu ve çocuklarını eve kendisinin götürdüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Bu beyanı kabul etmiyorum. Olay günü kızları da tarladaydı. Kızlarını ben olay günü eve götürdüm. 20.00 sıralarında bana telefon geldi ve 'Narin kayıp' dediler. Beni arayan kızım Gizem’di. Köyün içine arabayla gittiğimde bütün köy kapıdaydı. Ben telefonla jandarma komutanını arayıp 'Kardeşimin kızı kayıptır' dedim. Yürüyerek aramaya katıldım. Sabaha kadar arama yaptık."

Ayrıca, olayla ilgili tutuklanan bir diğer şüpheli Mehmet Selim Atasoy’un, olay günü tarlada sadece kendisi ve oğlunun olduğunu belirten ifadelerine karşılık olarak, Güran bu iddiaları kabul etmedi ve kızlarının da olay günü tarlada olduğunu yineledi.

“Farklı çocuklar arabama bindi”

Savcılık tarafından aracında Narin Güran’a ait DNA örneği bulunduğuna ilişkin sorulara ise Güran, aracına farklı çocukların bindiğini savunarak şu ifadeleri kullandı:

CHP'de 'adaylık' tartışmaları: Genel Başkan Yardımcısı'ndan açıklama... CHP'de 'adaylık' tartışmaları: Genel Başkan Yardımcısı'ndan açıklama...

"Sadece Narin'in DNA’sının çıktığına ilişkin herhangi bir diyeceğim yoktur."

“Nevzat Bahtiyar’ın aleyhime söylediği tüm hususlar yalandır”

Güran, kendisi hakkında ifade veren tutuklu Nevzat Bahtiyar’ın tüm iddialarını yalanladı. Nevzat Bahtiyar’ın, olay günü kendisinin cesedi arabasına yükleyerek teslim ettiği yönündeki ifadelerini kabul etmeyen Güran, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

"Nevzat Bahtiyar’ın aleyhime söylemiş olduğu tüm hususlar yalandır. Kesinlikle olay günü Nevzat’a seslenmedim. Onu 15.00-16.00 saatleri arasında kesinlikle görmedim. Sadece saat 20.00’den sonra köyün içine evime doğru ilerlerken bir kalabalığın içerisinde gördüm. Bu beyanlarını kabul etmiyorum. Yeğenim Narin’i öldürerek cesedini arabama yükledikten sonra kendisine teslim etmedim."

“HTS analizleri yanlıştır”

Savcılık, olay günü amca Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın HTS kayıtlarına göre birlikte olduklarını ortaya koydu. Ancak Güran, bu tespitleri reddederek şu şekilde savunma yaptı:

"Kesinlikle olay günü Nevzat Bahtiyar ile görüşmedim. Baz analizleri yanlıştır. Bu hususu da kabul etmiyorum."

Telefon kayıtları ve soru işaretleri

Dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde, Güran’ın cep telefonunda 23 Ağustos’tan önceki tüm arama ve WhatsApp kayıtlarının silindiği ortaya çıktı. Bu konuda savcılığın sorularına yanıt veren Güran, sürekli telefonundaki dijital verileri sildiğini belirtti ve şunları ekledi:

"Sürekli telefonumda bulunan dijital verileri siliyorum. Narin'in ölümüne ilişkin herhangi bir delili yok etme amacı taşımıyorum."

Ayrıca, aile üyelerinin de benzer şekilde arama ve mesajlaşma kayıtlarını sildiği tespit edildiğinde, Güran, bu konuda herhangi bir bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

Beyaz araç ve şüpheli hareketler

Olay günü beyaz bir araçla ilgili şüpheli hareketler olduğunu iddia eden Mehmet Selim Atasoy’un kendisini aradığını ve bu nedenle okulun önünden geçtiğini belirten Güran, şunları söyledi:

"Mehmet Selim Atasoy telefonla arayıp, 'Yolda ileri geri giden şüpheli bir araç var' demesinin üzerine hemen M'yi Hüseyin amcasının evinin önünde bırakıp hızlıca şüpheli aracın olduğu yere doğru gittim. Söz konusu kameranın önünden geçme nedenim de budur."

Savcılık, Güran’ın okulun önünden geçtiğine dair kamera kayıtları ve HTS analizlerini ortaya koyarak, olay saatlerinde yapılan telefon görüşmeleriyle ilgili çelişkileri gündeme getirdi. Güran ise bu konuda söyleyecek bir şeyinin olmadığını belirtti.

Editör: Elif Erbay