Ercan Çankaya - Haber Merkezi 

Yaklaşık 2 ay önce, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’ndeki Kuran kursundan çıkan 8 yaşındaki Narın Güran'dan bir daha haber alınamadı.

Narin'in cansız bedeni 19 günün sonunda köye 1,3 kilometre uzaklıkta olan ve daha önce üç kez arama yapılan dere yatağında bulunabildi.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Narin'in kendi evinde boğularak öldürüldüğü kesinleşmişti. Narin öldüğü sırada evde amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve cesedi saklayan Nevzat Bahtiyar’ın olduğu tespit edilmişti.

Bunun nasıl mümkün olduğunu ve sürecin neden uzadığını Emekli Kriminal Daire Başkanı İrfan Bayer’e sorduk.

‘Evdeki 4 kişi HTS kayıtlarıyla tespit edilebildi’

Bahsedilen 4 kişinin evde olduğunun TÜBİTAK’tan gelen HTS kayıtları sayesinde tespit edilebildiğini aktaran Bayer, bu tespit ışığında sorgusu yapılan Nevzat Bahtiyar’ın “Odada Narin’i gördüm, ağzında köpükler vardı” dediğini aktardı.

Okurlarımız için kısa bir hatırlatması bulunacak olursak soruşturma kapsamında aileden olmayan Nevzat Bahtiyar’ın Narin’in ölü bedenini para karşılığında dere yatağına bırakan kişi olduğu anlaşılmıştı.

HTS kayıtlarının da ölüm anında Nevzat Bahtiyar’ın evde olduğunu doğruladığını aktaran Bayar, soruşturmada şüphelerin abi Enes Güran’a doğru yöneldiğini söyledi.

Mağdur avukatı Zafer Demirçi:  100 çocuk çete kurbanı Mağdur avukatı Zafer Demirçi:  100 çocuk çete kurbanı

‘Kesin olması için TÜBİTAK’tan gelecek sonuçlar beklendi’

HTS kayıtlarından yer tespitinin teknik olarak nasıl mümkün olduğunu sorduğumuz Bayer, “telefonların yaymış olduğu sinyallerin olduğunu, zaten bu sinyallerin kesin olarak tespit edilebilmesi için TÜBİTAK’tan gelen sonuçların beklendiğini” vurguladı.

Türkiye’nin kriminal yer tespiti konusunda oldukça iyi bir noktada olduğunu belirten Bayer, bundan sonraki süreçte soruşturmanın ağırlık noktasının Narin öldüğü süreçte evde bulunan 4 kişi olacağını açıkladı.

Editör: Ercan Çankaya