Ercan Çankaya - Haber Merkezi

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesi tüm Türkiye’nin gündeminde. 21 Ağustos’ta kaybolan küçük Narin’in bedeni, derede bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma devam ederken bugün (9 Eylül 2024) servis edilen bir habere göre Narin cinayetinde ilk itiraf geldi.

Narin’in ölü olarak bulunmasının ardından gözaltına alınan kişi sayısı 24’e yükseldi. Sorguya alınan şüphelilerden birinden ilk itiraf geldi. İddiaya göre şüpheli sorguda ‘Amcası cesedi çuval içinde bana verdi’ dedi.

Narin Güran cinayetinde itirafta bulunan gizli tanığın can güvenliğinden endişe ettiği ve güvenliğinin sağlanması durumunda her şeyi anlatacağı da gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Diğer yandan gündeme gelen diğer bir iddiaysa gizli tanığın itirafının ardından amcanın çözülmeye başladığı ve olayı detaylarıyla anlattığı iddiası. Gün içinde konuyla ilgili Adalet Bakanı’nın bir açıklama yapması bekleniyor.

Cinayet bir değil, en az birkaç kişinin yardımıyla işlendi

Olayla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Emekli Polis ve Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun, tanıklardan birisinin bugün verdiği ifadeyi hatırlatarak Narin’in bedeninin 19 gün sonra bulunmasının ve bulunduğu bölgenin daha önce defalarca aranmış olmasının cesedin oraya sonradan gömüldüğünü ortaya çıkardığını belirtti.

Filistinli genç Ağrı Dağı’nın zirvesinde Filistin bayrağı dalgalandırıp ağladı Filistinli genç Ağrı Dağı’nın zirvesinde Filistin bayrağı dalgalandırıp ağladı

Ceset bulunduktan sonra Narin’in nerede, ne zaman ve ne şekilde katledildiğinin 3-4 gün içinde ortaya çıkacağını söyleyen Altun, biyolojik, kimyasal testlerden ve DNA testlerinden sonra detaylı bir otopsi raporunun çıkacağını vurguladı.

Cinayetin bir değil en az birkaç kişinin yardımıyla işlendiğini belirten Altun, cinayetin baş şüphelisi olan amcanın susma hakkını kullandığını, daha önceden çelişkili ifadeleri bulunduğunu ve arabasının ön koltuğunda Narin’e ait DNA’lar bulunduğunu hatırlattı.

Cesedin suya atılması muhtemel delilleri karartmak içindi

Narin’in bedeninin 19 gün sonra ve suda bulunmasının otopsi sonuçlarını etkileyip etkilemeyeceğini sorduğumuz Altun, Narin’in cesedinin suya atılmasının muhtemel bulguların kaybolması için olduğunu söyledi.

Cesetlerin özellikle sıcakta çabuk çürüdüğünü belirten Altun, bu tür cinayetlerde zanlıların daha önce de delil karartmak için cesetleri yakma ya da suya atma gibi yollara başvurduğunu belirtti.

Suya atılan cesetteki lezyon ve cinsel istismar bulgularını tespit etmenin zorlaşacağını belirten Altun, tüm bunların cinayetin kesinlikle planlı olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Veriler WhatsApp’tan temin edilebilir

Amcanın telefonunu kapatması, bazı mesajları silmesinin de cinayetin planlı olduğunun göstergelerinden biri olduğunu belirten Altun, WhatsApp yönetiminden silinen verilerin temin edilebileceğini açıkladı.

Son olarak bugün okulların açıldığını söyleyen Altun, Narin yaşındaki çocuklara mahremiyet ve istismar eğitimi verilmesinin önemine dikkat çekerek çoğu olayda ailenin ihmalinin istismara neden olduğunu belirtti.

Kaçırılma gibi durumlarda çocuklara avazları çıktığı kadar bağırmalarının anlatılması gerektiğine dikkat çeken Altun, bu durumda çocuk kurtarılamasa bile en azından birilerinin polis ya da jandarmayı aramasının ya da zanlıların eşkalini gören birileri olması ihtimalinin artırılacağını söyledi.

Editör: Ercan Çankaya