Dünya

Naomi Campbell yolsuzluk iddialarını reddetti

Podyumlarda bir zamanların vazgeçilmez ismi Naomi Campbell kendi kurduğu kurumunun fonlarını usulsüzce harcadığının ortaya çıkması üzerine önümüzdeki beş yıl boyunca yardım kuruluşlarını temsil etmesi yasaklandı.

Abone Ol

Dünyaca ünlü model Naomi Campbell'in 2005 yılında yoksullukla mücadele amacıyla kurduğu "Fashion For Relief" adlı hayır kurumuyla ilgili usulsüzlük iddiaları hayranlarına ve hayır severlere hayal kırıklığı yaşattı.

Naomi’nin harcamaları

Fashion for Relief’de toplanan paranın tamamının fona aktarılmadığı, Campbell'ın lüks otel konaklamalarına, spa uygulamalarına, güvenliğine, sigaralarına ve yetkisiz yaptığı ödemelere harcandığı tespit edildi.

Campbell soruşturmaya tepki göstererek raporun 'eksik ve yanıltıcı' olduğunu belirterek hayır kurumu fonlarının zimmete geçirildiği iddiasıyla ilgili olarak yeniden soruşturma talep etti.

Campbell yaptığı açıklamada, "Fashion for Relief (UK) ile ilgili Yardım Komisyonu'nun raporunu dikkatlice inceledikten sonra, kanıtları değerlendirirken vardıkları sonuçların eksik ve yanıltıcı olduğunu görüyorum." dedi.

54 yaşındaki model, Fashion for Relief yardım kuruluşunun yüzü olduğunu kabul ederken, kuruluşun "günlük çalışmalarda" yer almadığını söyledi.

"Hukuki ve operasyonel yönetimi başkalarına emanet ettim. Bizi destekleyen herkese bu bulguların çok ciddiye alındığına dair güvence vermek istiyorum. Yeni danışmanlara, yaşananların detaylı bir soruşturmasını yürütmeleri talimatını verdim." diye ekledi.

“Masraflarımı kendim ödedim”

Yardım fonlarının spa uygulamaları ve sigara için kullanıldığı iddialarını reddeden Campbell, kişisel kazanç için hayırseverlik yapmadığını yineledi.

"Hayatımın yaklaşık 30 yılını hayırseverlik girişimlerine adadım ve yaptığım işin değerini ve etkisini çok önemsiyorum" diyen Campbell, seyahat ve konaklama gerektiren hayır işlerini "ücretli görevlerle" uyumlu hale getirmek için her zaman çalıştığını ve gerektiğinde masraflarını kişisel olarak karşıladığını söyledi.

Süper model, "Raporda belirtilen belirli otel masrafı açısından, otel tüm masrafların kişisel seyahat acentem tarafından ödendiğini doğruladı" dedi.

Campbell'ın 2005 yılında kurduğu podyum gösterileri düzenleyerek insani yardım kuruluşlarına para toplamayı amaçlayan Fashion For Relief yardım kuruluşu bu yıl İngiltere'nin yardım kuruluşları listesinden çıkarıldı.

Komisyonun tespitleri

Hayır Kurumları Komisyonu tarafından kuruluş hakkında yayınlanan bir soruşturmada, çok sayıda uygunsuz davranış ve kötü yönetim örneği tespit edildi ve komisyon, bunun sonucunda Campbell ile iki kişinin daha mütevelli heyetinden menedildiğini bildirdi.

Komisyon, bu kuruluşun model için lüks otel odaları, spa bakımları, sigara ve kişisel güvenlik için on binlerce avro harcadığını, modelin meslektaşlarına da yüz binlerce avroya varan izinsiz ödemeler yapıldığını söyledi.

Denetleyici komisyonun yaklaşık 420.000 avroyu geri aldığı ve bunu "Çocukları Kurtarın" örgütüne ödediği bildirildi.

Campbell'in iki yıl boyunca yaklaşık 350.000 avro ödediği meslektaşı Bianca Helmich'e dokuz yıl, Veronica Chow'a da dört yıl süreyle insani yardım örgütlerini temsil etmesi yasaklandı.