6 Şubat Kahramanmaraş depremleri öncesinde defalarca bölge için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür tv100'ün gündem belirleyen programlarından Az Önce Konuştum'da Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Görür, "Kuzey Anadolu Fayı 1939'dan 1999'a kadar 7'nin üzerinde deprem üreterek boydan boya kırıldı. İstanbul'un kapılarına dayandı. Şimdi İstanbul'da deprem bekliyoruz. Bu fay uyanırsa aynen Kuzey Anadolu Fayı gibi davranıp Kuzey'den Güney'e kırarsa bizi helak eder" sözlerini hatırlattı.

Naci Görür'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

Dünyada öyle ülkeler var ki Türkiye'de yaşanan aynı boyuttaki afette yıkılmıyorlar. Tesadüfen 3-5 can kaybı yaşanıyor. Günlük yaşam bile değişmiyor. Bizde neden o kentler yok oluyor, binlerce insanımız ölüyor, çoluk çocuğumuz göçük altında kalıyor? Neden bu konuda bu kadar duyarsızız? İçerliyorum gerçekten.

Kaş'ta 3.9 büyüklüğünde deprem Kaş'ta 3.9 büyüklüğünde deprem

"KUZEY ANADOLU FAYI, KUZEY'DEN GÜNEY'E KIRARSA BİZİ HELAK EDER"
2010 veya 2011 senesinde biz bir proje hazırladık. O proje de aynen şuydu; Doğu Anadolu Fayı'nı inceleyelim. Doğu Anadolu Fayı uyanmak üzere. Ben bir televizyon programında bunu açıkladım. Dedim ki Kuzey Anadolu Fayı 1939'dan 1999'a kadar 7'nin üzerinde deprem üreterek boydan boya kırıldı. İstanbul'un kapılarına dayandı. Şimdi İstanbul'da deprem bekliyoruz. Bu fay uyanırsa aynen Kuzey Anadolu Fayı gibi davranıp Kuzey'den Güney'e kırarsa bizi helak eder diye televizyonda söyledim.

"MİLLET NEREDE? NE YAPIYOR MİLLET? O BENİ ÇOK ÜZÜYOR"
Bu oyun bu 3 oyuncuyla oynanıyor, demokrasi, ülke, millet. Yani halk var, millet var, siyasi partiler var onlar muhalefet ve iktidar. İktidar kendi görevini belli ölçüde düşündüğüne göre yapıyor, muhalefette yapıyor, bağırıyor çağırıyor kavga ediyorlar. Millet nerede? Ne yapıyor millet? O beni çok üzüyor."

 BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEKLİF EDİLDİ

Prof. Dr. Naci Görür,programda adaylık teklifi aldığını da açıkladı. Görür "İYİ Parti’den İBB, CHP’den Elazığ Belediye Başkanlığı teklifi geldi. Çok teşekkür ettim. Ben partiler dışı olmalıyım." ifadelerini kullandı.