A Milli Takım EURO 2024'teki 2. maçında dün Portekiz'e 3-0 yenilirken, teknik direktör Vincenzo Montella'nın tercihleri eleştiri konusu oldu.

İtalyan çalıştırıcı sosyal medyada yerden yere vurulurken, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den en sert tepkilerden biri geldi.

Sarıgül X hesabından paylaştığı videoda "Çocuklarımıza kızmayın. Başına öyle bir adam koymuşuz ki can Erzincan'da çobanlık yapabilirse Allah belamı versin" ifadelerini kullandı.

Milli Takım'da gözler son maça çevrildi! Türkiye gruptan nasıl çıkar? Milli Takım'da gözler son maça çevrildi! Türkiye gruptan nasıl çıkar?

MONTELLA MAÇTAN SONRA NE DEDİ?

EURO 2024'te F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup olan A Millİ Takım'da Teknik Direktör Vincenzo Montella, karşılaşmaya iyi başladıklarını ancak devamını getiremediklerini söyledi. 

BVB Stadyumu'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vincenzo Montella, "İlk 20 dakika iyi başladığımız bir maç oldu, bir takım fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik. İlk hatamızda ise cezalandırıldık. İlk gole kadar maç dengede gitti, ikinci golde şanssızlık yaşadık. O golden sonra maçın dengesi değişti. Avrupa'nın en iyi ekiplerinden biri karşısında maçın tamamında eşit bir mücadele sergiledik. Bizden daha etkiliydiler, farkı da o oluşturdu." diye konuştu.

Mustafa Sarıgül Montella

Bakan Bayraktar'dan Akkuyu müjdesi: Yüzde 90 seviyesinde Bakan Bayraktar'dan Akkuyu müjdesi: Yüzde 90 seviyesinde

"MAÇI KAFAMIZDA BÜYÜTTÜK"

Montella, "Bu maçı sanki tam önemsemediğiniz, gözden çıkardığınız izlenimi alanlar oldu. Aklınız Çekya maçında mıydı?" sorusuna, "Bu maça odaklandık, çok iyi hazırlandık. Bazı noktalarda yeterince cesur davranamadık, belki bu maçı kafamızda biraz büyüttük, rakibimiz daha tecrübeli oyunculara sahipti. Bu sonucun sebebi kesinlikle bir sonraki maça odaklanmamız değildi." cevabını verdi.

Gürcistan maçında da Portekiz karşılaşmasında da savunmada tehlikeler yaşadıklarını aktaran Montella, "Belki de bir önceki maçta daha fazla riskli pozisyon oldu. Yapılan büyük hatalara baktığınızda eşit bir maç oynadık. Böyle bir rakibe karşı hata yaptığınızda telafisi olmuyor, ufak hata yaptığınızda cezalandırılıyorsunuz. Sonuca baktığınızda haklı görülebilirsiniz ama kendi oyuncularımıza baktığımızda bir kısmı peş peşe 2 maç oynamaya alışık değil. Dört günde bir maç oynamak farklı bir durum. Aynı oyuncularla sahaya çıkmak mümkün değil. Aynı defansif hattı kullanmak mümkün olmadı. Sadece teknik ve taktik açısından bir değişiklik yaptık." ifadelerini kullandı.

Erzurum'da düğüne Türkiye-Portekiz maçı arası Erzurum'da düğüne Türkiye-Portekiz maçı arası

Editör: Kemal Ilıkkan